Beverwijkse ballen voor meidenvoetbal Brazilië

Foto: Intersport

Intersport Veldhuis Beverwijk roept Beverwijkers op om vanaf donderdag 4 augustus oude voetballen in te leveren bij de sportzaak in de Breestraat in het kader van de actie ‘Balls for Brazil’.

Met deze actie probeert Intersport om jonge meiden, 9000 kilometer verderop, aan het voetballen krijgen. Voor elke ingeleverde bal doneert de Intersport 1 euro aan projecten voor meidenvoetbal in Brazilië. Iedereen die een bal inlevert ontvangt een kortingsvoucher van 5 euro op het gehele assortiment van Intersport.

Favela Street en Estrela de Favela
De ballen-inzamelactie start gelijktijdig met de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Met ‘Balls for Brazil’ steunen mensen het initiatief Favela Street en Estrela de Favela in Rio de Janeiro, dat meisjes uit achterstandswijken plezier brengt en zelfvertrouwen geeft via sport en straatvoetbal. Dankzij het ingezamelde geld via de actie kan een jong damesvoetbalteam straks naar de Olympische finale van het vrouwenvoetbal en worden onder andere materialen en coaches gefinancierd ten behoeve van meidenvoetbal in Brazilië.

De actie duurt tot en met 4 september en iedereen mag zoveel mogelijk ballen inleveren. De oude ballen worden gerecycled of hergebruikt.

Ballenoverschot Beverwijk
Voetbal verbindt mensen over de hele wereld, maar voor meiden in Brazilië is voetballen niet vanzelfsprekend. Vestigingsmanager Intersport Beverwijk, de heer P. Veldhuis hierover: “We vinden het in ons land niet gek dat kinderen vaak kunnen kiezen uit een of meerdere (voet)ballen om mee te spelen. In Brazilië ligt dat anders. Exacte aantallen heb ik niet, maar ik schat in dat er hier in de omgeving ook aardig wat rond stuiteren en veel oudere ballen ook ongebruikt rondslingeren. Ik hoop dat mensen een paar oude exemplaren kunnen missen. Je steunt een goed doel, recyclet en maakt ook nog eens een meisje aan de andere kant van de oceaan dolblij.”

Informatie en spelregels
De actie loopt van 4 augustus tot en met 4 september. Kijk voor meer informatie over de actie en de spelregels op intersport.nl/ballsforbrazil (live vanaf maandag 1 augustus).

Reacties