“In de ban van de Ringen”

Foto: Pixabay

Zaterdag 6 augustus gaan in Rio de Janeiro de 28e Olympische Zomerspelen van start. Reden voor Beverwijk-, Heemskerk- en Velsen.Nieuws.nl  om met een bijzondere serie te komen.

Vanaf komende zaterdag zullen veel van ons 17 dagen, en vooral ook nachten, aan de buis gekluisterd zitten om te zien hoe ruim tienduizend wereldatleten zich uitleven op 28 verschillende sporten. Zeventien dagen waarin veel sportgeschiedenis geschreven zal worden: gedenkwaardige sportprestaties maar misschien ook wel bijzondere, bizarre en komische gebeurtenissen zowel binnen als buiten de sportarena.

Sinds de eerste Moderne Olympische Spelen in 1896 vallen er veel bijzondere verhalen te vertellen. Verhalen die we niet meteen terugvinden in de uitslagen of de wedstrijdverslagen maar die mede verantwoordelijk zijn voor de iconische status van de Spelen.

In de komende twee weken zijn dàt de verhalen waarop Beverwijk-, Heemskerk- en Velsen.Nieuws.nl inzoomen. Iedere dag een bijzonder verhaal, meestal teruggaand tot in het verre verleden van dit  120 jaar oude sportevenement.

Vanaf zaterdag 6 augustus bijzondere, soms zelfs bizarre verhalen in de serie “In de ban van de Ringen”

Reacties