Rode Kruis Ziekenhuis organiseert informatieavond ‘Stoppen met roken?

Foto: Pixabay

Oktober is de maand van ‘Stoptober’. Deze landelijke campagne stimuleert rokers om in 28 dagen te stoppen met roken. Vooruitlopend op Stoptober organiseert de Rookstoppoli van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk op dinsdag 6 september 2016 een informatieavond voor mensen die willen stoppen met roken.

Longarts Pauline Dekker (o.a. bekend van het boek ‘Nederland stopt! met roken’) en rookstopcoach Pauline Haasbroek geven deze avond informatie over roken en stoppen met roken met behulp van begeleidende (rookstop)specialisten en de methode Optimale Interventie Strategie. Op deze avond komt ook een patiënt aan het woord die met de hulp van de Rookstoppoli is gestopt.

Rookstoppoli
Wilt u stoppen met roken, maar lukt het niet met een zelfhulpboek of onder begeleiding van uw huisarts met praktijkondersteuner? Dan bent u bij de Rookstoppoli van het RKZ aan het juiste adres. Hier leert u waarom u rookt en wanneer u dat doet. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat u zelf wilt stoppen met roken, of het voornemen heeft om te stoppen.

De Rookstoppoli heeft een samenwerkingsverband met het Sport Medisch Centrum IJmond (SMC) met als doel om gewichtstoename als gevolg van het stoppen met roken te voorkomen en tegelijkertijd te werken aan een gezonde en sportieve leefstijl. De Rookstoppoli maakt deel uit van de polikliniek Longgeneeskunde van het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk.

Locatie en aanmelden
De informatieavond vindt plaats op dinsdag 6 september in het restaurant (2e etage) van het Rode Kruis Ziekenhuis, Vondellaan 13 te Beverwijk. De informatieavond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur (zaal open vanaf 19.15 uur). De toegang is gratis.

Reacties