Beverwijk massaal onder luifels, paraplu’s en feesttenten tijdens kortebaandraverij in Breestraat

Foto: Wim Meijer Fotografie

Je kunt organiseren wat je wilt, maar het weer heb je nu eenmaal niet in de hand. Niet dat het de kortebaandraverij op de 2e dag van de Beverwijkse Feestweek in de weg stond, maar een beetje minder water had geen kwaad gekund.

Toch trotseerde Beverwijk massaal de hemelse watervloed en stond weer massaal langs de zijlijn van de 300 meter lange arena waar men getuige was van de tweede overwinning van Dutch Buitenzorg binnen een week. Dinsdag was Dutch Buitenzorg nog de absolute verrassing tijdens het NK Kortebaan in Nootdorp, en ook nu was het paard met zijn 74-jarige pikeur Andries van der glansrijk de beste. De Assendelver verdiende daarmee binnen enkele dagen € 5.500 prijzengeld voor eigenaar D. Schneider.Wim Meijer Fotografie_IMG_0537Dutch Buitenzorg bleek van vermoeidheid van de koers twee dagen eerder geen last te hebben en ging als de bliksem over de Breestraat. In de vierde omloop lootte de ruin tegen de gevreesde viervoudig winnaar van dit seizoen, Barbert, gereden door leerling-pikeur Finn Verkaik. Mede dankzij de startontheffing (5 meter voorsprong bij de start) waarvan de combinatie van Van der Blonk nog mocht profiteren kwam Barbert er echter niet aan te pas. In de finale werd Cato van Egmont door galoppades uitgeschakeld, waarna Dutch Buitenzorg zich mocht melden voor de huldiging door burgemeester Freek Ossel. Saillant detail: dinsdag na afloop van het NK Kortebaan in Pijnacker-Nootdorp werd het paard als Nederlands Kampioen gehuldigd door burgemeester Francisca Ravestein, die van 2007 tot 2008 ook in Beverwijk (waarnemend) burgemeester was.

Pikeursklassement
In het pikeursklassement van de IJmond blijft Rick Wester aan de leiding met 29 punten. Hij vergrootte zijn voorsprong op nummer 2 John de Leeuw (21 punten) iets. John Dekker, die net als Wester 4 punten scoorde, volgt daar direct onder met 20 punten. Sytske de Vries, de jonge winnares van Santpoort en ‘senior’ Andries van der Blonk staan gedeeld 4e met elk 15 punten. De winnaar van de Rabobank Pikeursprijs van de IJmond ontvangt, naast een fraaie trofee, een geldprijs van € 1.000.

De race om de punten wordt donderdag 1 september beslist op de Heemskerkse Marquettelaan, waar de winnaar ’s avonds de prijs krijgt uitgereikt in Château Marquette.

Hieronder een foto-impressie van misschien wel de ‘natste kortebaandraverij van Beverwijk ooit’. 

Wim Meijer Fotografie_IMG_0510b Wim Meijer Fotografie_IMG_0505 Wim Meijer Fotografie_IMG_0495 Wim Meijer Fotografie_IMG_0499 Wim Meijer Fotografie_IMG_0563 Wim Meijer Fotografie_IMG_0534 Wim Meijer Fotografie_IMG_0524 Wim Meijer Fotografie_IMG_0523 Wim Meijer Fotografie_IMG_0548 Wim Meijer Fotografie_IMG_0518 Wim Meijer Fotografie_IMG_0496 Wim Meijer Fotografie_IMG_0544 Wim Meijer Fotografie_IMG_0528

 

Reacties