Vandaag tot 16.00 uur: Open dag Marquant Sport voor senioren

Foto: Marquant Sport

De sportschool is al lang niet meer puur voor jongeren of voor ‘kleerkasten’. Steeds meer is de sportschool ook de plek voor de wat meer in leeftijd gevorderen onder ons, voor wie ontspanning, gezondheid en sociale contacten belangrijker zijn dan fysieke prestatie.

Dat neemt niet weg dat de lichaamsbeweging die onlosmakelijk verbonden is aan de sportschool, wel nadrukkelijk bijdraagt aan fysiek welzijn.

Langer en gezonder leven
Het is inmiddels van alle kanten bewezen dat mensen, die voldoende lichaamsbeweging hebben, gezonder en ook vaak langer leven. Daarnaast verkleint regelmatig bewegen de kans op ziekte en heeft het een positieve invloed op de werking van de hersenen. Dat is dan ook de reden dat ook de Overheid steeds meer inzet op sport- en bewegingsfaciliteiten voor ouderen en dat ook sportscholen hierop inspelen, zo ook Marquant Sport in Heemskerk, waar ouderen kunnen bewegen in een gemoedelijke sfeer en onder professionele begeleiding.

Wandelen en fietsen in de natuur… maar toch binnen!
De sportruimte heeft verschillende moderne en interactieve fitness apparatuur. Zo hoef je gedurende het fietsen niet puur te kijken naar de steriele wanden van de sportruimte, maar waan je je, dankzij beeldschermen, fietsend door de straten van Amsterdam of wandelend en joggend door de Alpen.IMG_4824-banner Behalve individueel sporten is het ook mogelijk om mee doen met verschillende groepslessen. Dit alles gebeurt uiteraard onder begeleiding van een ervaren sportcoach.

Een keer sfeertje proeven? Kom naar de ‘Open Dag’
Om echt te ervaren hoe leuk bewegen in de sportschool kan zijn kun je vandaag nog tot 16.00 uur langskomen op de ‘Open Dag’. Je kunt dan alle toestellen uitproberen of meedoen met de fit-test.

Deelnemers die gedurende de ‘Open Dag’ besluiten om zich in te schrijven voor het nieuwe seizoen hoeven geen inschrijfgeld te betalen. Meer informatie? Mail naar [email protected] of bel naar 023-5100433. Marquant Sport is gevestigd aan de Marquettelaan 2 te Heemskerk.