Inschrijving ‘Subaru Beach Battle Wijk aan Zee’ op 1 september van start

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op zondag 27 november wordt voor de derde keer de Beachbattle verreden op het strand van Wijk aan Zee. Op zondag 1 september start de inschrijving.

De vorige editie, waar ruim zeshonderd mountainbikers weer en wind trotseerden, zette de Beachbattle meteen op de kaart als een uitdaging voor de pure diehards.

Aanpassing parcours
Of de 3e editie net zo zwaar zal worden als die van 2015 valt te bezien. De weersomstandigheden waren toen wel erg heftig. Daar komt bij dat er dit jaar ook een kleine aanpassing wordt gedaan aan het parcours. Weliswaar blijft de route gelijk aan die van voorgaande jaren, maar de grote ‘nekkebreker’ de Devils Dune wordt iets minder stijl. Toch gaat de organisatie ervan uit dat deze aanpassing niet ten koste zal gaan van het zware imago van de Beach Battle Wijk aan Zee.

(foto: Wim Meijer Fotografie)
(foto: Wim Meijer Fotografie)

Subara Niestcar drie jaar hoofdsponsor
Behalve de aanpassing van de Devils Dune zijn er nog een paar dingen veranderd ten opzichte van voorgaande 2 edities. Allereerst de naam: daar is ‘Subaru’ voor komen te staan, en dat heeft alles te maken met Subaru-dealer Niestcar uit Heemskerk die zich voor een periode van drie jaar als hoofdsponsor heeft verbonden aan dit spectaculaire  wielerevenement.

Wedstrijdrijders en recreanten gescheiden
Ook anders dan voorgaande jaren is dat bij de editie van 2016  de wedstrijdrijders en de recreanten niet meer gelijktijdig zullen starten. De recreanten mogen al ’s morgens om 10.00 uur uit de startblokken, terwijl de wedstrijdrijders pas om 13.15 uur hun rondjes mogen gaan draaien. Daarbij rijden de recreanten één rondje (8 kilometer) korter dan de mannen en vrouwen die voor de prijzen gaan.

Winnaar van Beach Battle 2015 Jasper Ockeloen (in het geel) Foto: Wim Meijer Fotografie
Winnaar van Beach Battle 2015 Jasper Ockeloen (in het geel) Foto: Wim Meijer Fotografie

Wie volgen Jasper Ockeloen en Alicke Hoogenboom op?
Wie op zondag 27 november de opvolger gaat worden van Jasper Ockeloen en Alicke Hoogenboom, de winnaars van de editie van 2015, of dat zij erin zullen slagen om hun titel te prolongeren… we weten het over drie maanden. Tot die tijd zal men eerst zich moeten gaan inschrijven om überhaupt mee te kunnen doen met deze heroïsche mountainbikerace.

Inschrijven voor de Beach Battle Wijk aan Zee kan vanaf 1 september (nu dus nog even niet) via de website http://www.mtbbeachbattle.nl/

Reacties

Cookieinstellingen