Bloedafname RKZ nu ook in huisartsenpraktijk ‘de Plantage’

Huisartsenpraktijk 'de Plantage'
Foto: Wim Meijer Fotografie

Op dinsdag 20 september 2016 opent het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) een nieuwe locatie voor bloedafname in Beverwijk.

Naast de hoofdlocatie in het RKZ zelf en de bloedafnamepost in gezondheidscentrum Wijkerbaan aan de Dellaertlaan 4, wordt dit de derde locatie in Beverwijk waar patiënten terecht kunnen om bloed te laten prikken.

De Plantage
De bloedafnamepost is gevestigd in de nieuwe huisartsenpraktijk ‘de Plantage’ aan de Florastraat 55 in Beverwijk. Dit betekent dat de inwoners van Beverwijk dicht bij huis terecht kunnen voor bloedafname in opdracht van de huisarts of specialist. Ook trombosedienstpatiënten zijn welkom. De bloedafnamepost is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.00 uur tot 9.30 uur.

Andere bloedafnameposten van het RKZ
Het RKZ heeft vanaf 20 september 2016 dertien bloedafnameposten. De verschillende locaties in de regio rond het ziekenhuis maken het voor patiënten mogelijk om dicht bij huis bloed af te laten nemen. Op indicatie van de huisarts of specialist wordt ook aan huis geprikt.

Een overzicht van de verschillende locaties van de bloedafnameposten is te vinden op de website van het Rode Kruis Ziekenhuis (www.rkz.nl).

Samenwerking met Starlet DC
Het RKZ werkt samen met de Stichting Artsenlaboratorium en trombosedienst (Starlet DC) in Alkmaar. Starlet DC verzorgt de bloedafname op de locaties. De laboratoriumanalyse en de rapportages worden uitgevoerd door het Klinisch Chemisch Laboratorium van het RKZ.

Reacties