Het gaat écht gebeuren: Hardlopen door de Velsertunnel!

Foto: Wim Meijer Fotografie / Pixabay

Op zondag 27 november 2016 vindt een uniek en eenmalig hardloopevenement plaats: De Velsertunnel Run 2016.

(Bron: FB – Velsertunnelrun)

De initiatiefnemers gemeente Beverwijk en gemeente Velsen vinden het erg bijzonder om 5000 deelnemers door de Velsertunnel te laten hardlopen. Bijna 60 jaar na de opening van de Velsertunnel krijgen enthousiaste lopers voor het eerst de kans om door de verkeerstunnel heen te rennen, iets wat na de opening van de tunnels in januari niet meer mogelijk is.

Niet zomaar een hardloopevenement, niet zomaar een afstand
Once in a lifetime! Bucketlist! Een unieke kans en een prachtig parcours van Velsen naar Beverwijk. De start in Velsen gaat onder andere over de prachtige paden in de parken Velserbeek, Waterland en Beeckestein om tot slot te finishen in de Breestraat, de gezellige en sfeervolle winkelstraat in Beverwijk. De hardlopers hebben er dan 7,68 km opzitten. Een knipoog naar de 768 meter lengte van het overdekte deel van de Velsertunnel.

Samenwerkingsverband
Er zijn verschillende partijen bij deze loop betrokken om dit evenement tot een groot succes te maken. Natuurlijk de initiatiefnemers Gemeente Beverwijk en Gemeente Velsen maar ook Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Hyacint. De uitvoering is in handen van SportConnection en SportSupport, twee sportevenementenbureaus. Dit unieke hardloopevenement is nu mogelijk omdat de Velsertunnel vanwege de renovatie voor autoverkeer gesloten is. Op een later moment wordt er nog een open dag georganiseerd en natuurlijk staat er nog een feestelijke heropening op het programma.

Meer informatie
De website www.velsertunnelrun.nl staat vanaf komende week live en hierop staat alle informatie over de loop. Daarnaast zijn wij ook op Social Media te vinden met een Facebook- en Twitteraccount voor het laatste nieuws. Inschrijven kan vanaf maandag 19 september.

Reacties