De hele IJmond doet mee aan het grote nationale fietsonderzoek…Jij ook?!

Foto: Omgevingsdienst IJmond

De Nationale Fiets Telweek organiseert van 19 t/m 25 september het grote nationale fietsonderzoek.

Met een Fiets-tel-app wordt één week lang het fietsgedrag in Nederland gemonitord. Welke routes zijn populair, hoe lang doen fietsers erover en waar zijn grote vertragingen. De verkregen informatie wordt (geanonimiseerd) gebruikt door overheden, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties om het fietsnetwerk te verbeteren.

Nederland is een fietsland bij uitstek, met meer fietsen dan inwoners. Dat is positief, want fietsen is snel, duurzaam en gezond. De fiets is dan ook een vervoersmiddel dat de IJmond gemeenten, het bedrijfsleven en IJmond Bereikbaar graag promoten. De toename van het aantal fietsers in het verkeer  leidt echter ook tot knelpunten.

App helpt fietsnetwerk te verbeteren
“De informatie die we met deze fietstelweek verzamelen, geeft inzicht in het fietsgedrag in de IJmond en helpt ons bij het ontwikkelen van een optimaal fietsnetwerk én fietsbeleid. We willen graag meer weten, zodat we plannen kunnen maken om fietsers nog beter te faciliteren”, zegt Sophie Zwetsloot, programmamanager van IJmond Bereikbaar, namens alle betrokken partijen. “Ook zouden we graag zien dat het fietsnetwerk in de IJmond goed aansluit bij het fietsnetwerk van de metropoolregio Amsterdam”. fietstelweek_2 bannerFiets-tel-app
Om goed zicht te hebben op de huidige uitdagingen in het fietsverkeer, roepen de IJmondgemeenten en IJmond Bereikbaar zoveel mogelijk mensen – en zeker ook scholieren – op, om mee te doen met de Fietstelweek. Dat kan door nu al de gratis app te downloaden in de App-store (Apple) of Google Play (Android). Op 19 september a.s. start de app automatisch met meten en stopt ook weer aan het einde van de actie. Om mee te tellen – en bovendien kans te maken op een gloednieuwe Veloretti designfiets – hoeven deelnemers in die week alleen mèt smartphone op de fiets te stappen!

Voor het downloaden van de Fiets-tel-app en/of voor meer informatie ga naar www.fietstelweek.nl

image001 banner

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen