Weer volop zwemlessen en Sportfondsenbad Beverwijk

Foto: Sportfondsenbad Beverwijk

Het nieuwe zwemlesseizoen is inmiddels in volle gang bij het Beverwijkse zwembad. Onder het motto, hoe eerder kinderen vertrouwd raken met water, des te eerder zo ook  hun diploma’s halen en daarmee letterlijk ‘zelfredzaam’ zijn, is een breed lesprogramma opgezet.

Hoe belangrijk zwemles is bewijzen de cijfers van de Reddingsbrigade Nederland over de afgelopen zomer. Ruim 300 keer redde de reddingsbrigade iemand uit een levensbedreigende situatie en ook verdronken er 13 mensen.  In de meest gevallen betrof het slachtoffers die niet konden zwemmen. Reden genoeg om kinderen zo snel mogelijk vertrouwd te maken met het water.

Baby’s en peuters
Leren zwemmen kan al op heel jonge leeftijd met het baby- en peuterzwemmen vertelt adjunct manager Harry Knevel. “Deze zwemactiviteiten staan bol van zwemplezier. Op speelse wijze wordt hiermee de basis gelegd voor de volgende stap, de reguliere zwemles.”

Groeps- en privélessen
De zwemlessen worden gegeven volgens het zwem-ABC en worden op verschillende wijze aangeboden. Naast de reguliere groepszwemlessen en privélessen, biedt het zwembad ook zwemles in kleine groepen van maximaal vijf leerlingen aan. De kinderen krijgen hierbij maximale aandacht, terwijl de lessen worden afgestemd op hun persoonlijke niveau. Ook is er voldoende ruimte voor vrije initiatieven en spel, maar blijft de intensiteit van de activiteiten hoog. “Deze lesvorm is daardoor bij uitstek geschikt voor kinderen, die wat extra aandacht nodig hebben. Voor de zomervakantie zijn we hiermee gestart op dinsdag en donderdag. Dit bleek zo’n succes, dat we deze lessen voortaan ook op maandag, vrijdag en zaterdag verzorgen.” vervolgt Knevel. De zwemlessen worden gegeven voor zowel het A als B diploma. De lesduur is 30 minuten en het is ook mogelijk om meerdere keren per week zwemles te volgen.

Daarnaast zijn er ook nieuwe groepslessen op woensdagmiddag vanaf 13.00 uur. Dit is ideaal voor kinderen die op tijd uit school zijn. De lessen duren 45 minuten en worden gegeven voor het A en B diploma.

En voor kinderen die na het C-diploma nog verder willen zwemmen, is er de mogelijkheid om te leren snorkelen. De beginnersgroep snorkelen is op woensdag van 14.15 tot 15.00 uur en voor gevorderden van 17.00 tot 17.45 uur.

Voor meer informatie, kijk ook op www.sportfondsenbadbeverwijk.nl of bel met 0251-234363

Reacties