Informatieweek darmkanker Rode Kruis Ziekenhuis

Foto: MldS

De afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) organiseert in de week van 19 tot en met 23 september 2016 een informatieweek over darmkanker.

Deze week staat in het teken van het bevolkingsonderzoek darmkanker. Dit onderzoek is in 2014 van start gegaan en heeft als doel om darmkanker te voorkomen of in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken. Een vroege ontdekking maakt de kans op genezing groter. Patiënten met een afwijkende uitslag kunnen bij het RKZ terecht voor verder onderzoek en behandeling.

Opblaasbare darm
Tijdens de informatieweek staat er een grote opblaasbare darm in het Atrium van het ziekenhuis. Via een wandeling door het reusachtige lichaamsorgaan maakt de bezoeker op een unieke manier kennis met de darm en de aandoeningen die de darm kunnen treffen. Ook wordt een filmpje vertoond  over darmkanker en zijn er verschillende folders met aanvullende informatie beschikbaar. De opblaasbare darm is ontwikkeld door de Maag Lever Darm Stichting.

Informatieavond bevolkingsonderzoek darmkanker
Op woensdag 21 september vindt er een informatieavond plaats over het bevolkingsonderzoek darmkanker. Diverse specialisten vertellen meer over het bevolkingsonderzoek, de ziekte darmkanker en eventuele behandelingen.

De informatieavond start om 19.30 uur en duurt tot  21.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats in het restaurant op de tweede verdieping. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.rkz.nl/agenda of via het patiëntenservicebureau op telefoonnummer 0251-26 51 11.

Zuiderzee Klassieker
De Maag Lever Darm Stichting organiseert op 24 september voor de zesde keer de Zuiderzee Klassieker, een recreatie fietstocht vanuit Almere. Alle deelnemers laten zich sponsoren voor de strijd tegen darmkanker. Deelnemers kunnen kiezen uit vier verschillende routes met verschillende afstanden. Start en finish vanuit het centrum van Almere. Meer informatie over deze tocht is te vinden op de website ‘Zuiderzee Klassieker‘ fietsers

Reacties