Olympische zomer sluit met Heliolympics

Foto: Jurjen Engelsman (via Heliomare)

Na de Olympische en Paralympische Spelen in Rio worden op donderdag 22 september in Wijk aan Zee de Heliolympics geopend, een 13-daags sportevenement voor mensen met een beperking. Een mooie afsluiting van lange sportzomer van 2016. BeverwijkNieuws is erbij en doet dagelijks verslag.

In 2012 was de eerste editie van de Heliolympics een groot succes. Van 22 september tot 6 oktober geeft Heliomare circa tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen de kans om diverse sporten te ontdekken, waaronder zeilen, klimmen, boogschieten, handbiken en een indoorinstuif, bestaande uit rolstoelbasketbal, (zit)volleybal en handbal.

Sporten is voor iedereen
Heliomare gelooft dat er voor iedereen een passende sport of bewegingsactiviteit mogelijk is, wat je beperking ook is. Daarom organiseert zij op diverse plekken in Noord-Holland de Heliolympics. Niet alleen cliënten, patiënten en leerlingen van Heliomare zijn van harte welkom om aan een of meerdere activiteiten deel te nemen, iedereen met een beperking is welkom. De Heliolympics zijn de kans om kennis te maken met sporten, sportverenigingen die aangepast sporten aanbieden en nieuwe sportmaatjes te ontmoeten om elkaar te ondersteunen en te motiveren. Flyer Heliolympics versie 2.cdrProgramma
Op 13 dagen staan er verschillende sporten op het programma, bijvoorbeeld fietsen, suppen, blokarten, golfen, boccia, klimmen, vissen, atletiek, boogschieten, zwemmen, duiken, wandelen en tennis. De Heliolympics biedt meer, zo is er op 29 september een sportinstuif. Tijdens deze sportdag is er de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende sporten waaronder: (rolstoel)basketbal, (rolstoel)handbal, tafeltennis, (rolstoel)badminton en zitvolleybal. Op 1 oktober is er een heuse watersportdag en op 3 en 4 oktober hebben onze leerlingen van het (voortgezet) speciaal onderwijs hun sportdag.

Bij de opening van de Heliolympics zullen ook diverse Paralympische sporters aanwezig zijn, waaronder Miriam de Koning, Jetze Plat en Bibian Mentel.

Kijk HIER voor het hele programma van de Heliolympics.

 

Reacties