Brandwondencentrum als goed doel gekoppeld aan Velsertunnelrun

Foto: Wim Meijer Fotografie / Pixabay

Het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk is door de organiserende gemeentes Velsen en Beverwijk  uitgeroepen tot het goede doel van de Velsertunnel Run.

Deelnemers aan het unieke hardloopevenement kunnen familie, vrienden, collega’s en buren vragen via een speciale website geld te doneren. Deze bedragen worden samen met een eventueel batig saldo van het hardloopevenement overgemaakt naar het brandwondencentrum in Beverwijk.

Jaarlijks 35000 mensen met brandwonden
Jaarlijks melden zich ruim 35.000 mensen met brandwonden bij de huisarts en worden 13.000 mensen in het ziekenhuis behandeld. Ongeveer 600 mensen daarvan worden vanwege de ernst van hun letsel opgenomen en behandeld in een brandwondencentrum. Een kwart is jonger dan 5 jaar.

Verlichten pijn
Artsen beschrijven brandwonden als de meest complexe wonden die er zijn. De behandeling is extreem pijnlijk. De littekens hebben vaak een grote invloed op iemands leven. De opbrengst van de Velsertunnel Run wordt gebruikt voor projecten om de pijn van mensen met brandwonden te verlichten en het verblijf in het brandwondencentrum te veraangenamen.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich via de website www.alvarum.com/brandwondenstichting aanmelden als fondsenwerver. Op deze pagina kan ook gedoneerd worden. De eerste hardlopers die zich inzetten voor het brandwondencentrum in Beverwijk hebben zich inmiddels gemeld.

Velsertunnelrun
De Velsertunnel Run wordt in opdracht van de gemeente Velsen en de gemeente Beverwijk in samenwerking met Rijkswaterstaat georganiseerd door SportConnection en SportSupport, die beide veel ervaring hebben met grote (sportieve) publieksevenementen.

De 6.000 startbewijzen van de Velsertunnel Run waren binnen 22 uur uitverkocht. Ook de Business Run met honderd teams van 43 bedrijven/instellingen zit vol. Het hardloopevenement begint in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid en eindigt in de sfeervolle Breestraat; het winkelhart van Beverwijk. Daar worden de hardlopers na 7,68 kilometer feestelijk onthaald. De lengte van het parcours is een verwijzing naar het overdekte gedeelte van de gerenoveerde tunnel dat 768 meter lang is.

Kijk voor meer informatie op www.velsertunnelrun.nl of volg het evenement op Facebook en Twitter.

Reacties