Parcours Velsertunnel Run bekend

Foto: Friso Huizinga

Met nog een kleine vier weken te gaan tot de 27e november heeft de organisatie van de Velsertunnelrun nu de definitieve route van deze ‘once in a lifetime’ loopervaring bekend gemaakt.

De startstreep zal worden getrokken in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid, de thuisbasis van voetbalclub Telstar. De finishlijn komt te liggen in de Breestraat in Beverwijk.

Door de westelijke verkeersbuis
De 7,68 kilometer lange route, een verwijzing naar het overdekte gedeelte van de gerenoveerde tunnel dat 768 meter lang is, loopt via de Tolsduinerlaan en de Bosweg (tussen Waterland en Beeckestijn) naar de Rijksweg en de westelijke verkeersbuis van de Velsertunnel. De snelweg is niet toegankelijk voor publiek.

Hele middag feest
Na de Velsertunnel loopt de route langs de ingang van fietscrossclub Wijkeroog naar Velsen-Noord. Daar staan de inwoners klaar voor een feestelijk onthaal met muziek. Vanaf de Ladderbeekstraat gaat het verder via het tunneltje onder de N197/Velsertraverse, de Wijkermolen, het stadskantoor van Beverwijk en de Halve Maan. Op de finishlocatie in de Breestraat zorgen de winkeliers samen met de gemeente Beverwijk voor een groot feest dat de hele middag duurt.

EHBO-posten en PWN-waterpunten
Onderweg passeren de lopers acht EHBO-posten en drie PWN-waterpunten. ‘Het is een relatief korte afstand, maar wel een heel pittig parcours’, aldus projectleider Renée Faber. ‘Daarom zorgen wij voor extra toezicht en verzorging.’

Verkeersregelaars
Traffic Support, BUKO en vrijwillige verkeersregelaars zorgen voor de begeleiding van het verkeer en de tijdelijke verkeersmaatregelen.

Kiss & ride
Bij het Rabobank IJmond Stadion komen kiss & ride-plekken voor mensen die lopers willen afzetten. De kleding van de deelnemers wordt naar Beverwijk gebracht en ligt na de run klaar in de Bloksteeg.

Kijk voor meer informatie op www.velsertunnelrun.nl of volg het evenement op Facebook en Twitter. velsertunnel-run-parcours

Reacties