Velsertunnel Run: de totale foto-impressie van start tot finish

Zesduizend sportievelingen, waarvan ruim 75 procent uit de IJmond, gingen gisteren in het Rabobank IJmond Stadion van start voor wel een heel bijzondere hardloopervaring: hardlopend door de gerenoveerde Velsertunnel.

In welgeteld 12 weken lukte het de gemeente Velsen en Beverwijk samen met SportSupport, SportConnection en enkele honderden vrijwilligers een legendarisch hardloopevenement te organiseren: Met zesduizend hardlopers en -loopsters door de Velsertunnel van het Rabobank IJmond Stadion in IJmuiden, via een feestend Velsen-Noord naar de supergezellige Breestraat in Beverwijk, waar sprake was van een puur finishfeest, dat werd afgesloten met een Mini-Velsertunnel Run voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Een dag om niet te vergeten en die volgens alle deelnemers zeker voor herhaling vatbaar is, alleen… dat zit er niet echt in. Straks, in de loop van januari, wordt de tunnel weer wordt opengesteld voor het verkeer. En de kans dat, speciaal voor een hardloopwedstrijd, de tunnel nog een keer verkeersvrij wordt gemaakt ligt niet voor de hand. In dat geval zal Rijkswaterstaat wel heel lief aangekeken moeten worden.

Voorlopig zullen we het dus moeten doen met de herinnering, en… met de foto’s.

Hierboven de fotovoorstelling met alle 400 foto’s die zijn gemaakt voor Beverwijk.Nieuws.nl. Alle foto’s zijn gratis downloadbaar. (klik op de hoofdfoto en je komt automatisch in de totale fotoserie)