Oefenpartijtje tennis van 24 uur

Foto: 251tv

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 november vond bij tennisvereniging De Dog in Uitgeest een oefensessie plaats van 24 uur tennis. Dat lijkt veel, maar is nog maar een ‘eitje’ in vergelijking met de 62 uur die op de planning staan voor het weekend van 21 tot en met 23 juli 2017.

Bucket list
Je moet wel helemaal gèk van tennis zijn om 62 uur achter elkaar te willen tennissen. Welnu, zó gek is Ronald Vlieland, trainer en initiatiefnemers van deze slopende tennis-uitdaging. Reden: gewoon omdat het op zijn ‘bucket list’ stond om vóór zijn dertigste, in een team van 4 heren, het ‘werelduurrecord dubbelspel tennis’ op zijn naam te krijgen en daarmee te worden vermeld in het Guinness Book of World Records.

Tien kilo afgevallen
Van Tennisvereniging kreeg hij de volledige medewerking en inmiddels is het team keihard in training en zijn de heren allemaal al zo’n 10 kilo afgevallen. Met de oefensessie van 24 uur op 18 en 19 november hebben ze voor het eerst ervaren hoe zwaar het kan worden.

Rett-Syndroom
Overigens doen Ronalds Vlieland en zijn teamgenoten het niet helemaal voor niets. Inmiddels hebben zij een sponsoractie gekoppeld aan hun te leveren prestatie. De opbrengst van die actie zijn bestemd voor de Stichting Terre, die zich inzet voor kinderen met het Rett-Syndroom. Het Rett-syndroom is een ontwikkelingsstoornis van het zenuwstelsel, waardoor de ontwikkeling vanaf een leeftijd van 6 tot 18 maanden vertraagt met verlies van motorische vaardigheden, zoals loopvermogen en spraak, als gevolg.

Inmiddels hebben zich al diverse sponsoren gemeld en zijn de eerste duizenden euro’s al binnen. En met nog 7 maanden te gaan voor die echte tennismarathon van 62 uur is dat een hoopvol gegeven.

Bij de oefensessie van 18 en 19 november was 251tv aanwezig en maakte de onderstaande reportage.

Meer 251TV-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTubeFacebookTwitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).