Halve Marathon Egmond volksfeest voor jong en oud (fotoverslag)

Foto: Wim Meijer Fotografie

Gisteren, zondag 8 januari, gingen bijna 18000 lopers en loopsters van start op voor de 45e editie van de Halve Marathon van Egmond.

Behalve dat de loopevenement grote uitdaging is voor veel internationale toplopers is het tevens uitgegroeid tot een van de grootste loopevenementen van ons land en vooral ook tot een sportief volksfeest, waar zowel de deelnemers op de diverse afstanden (kwart en halve marathon en een jeugdloop) als de toeschouwers met volle teugen van genieten.

Beverwijkse wethouder Haydar Erol links vooraan met startnummer 4658

Met een sportevenement zo dicht in de buurt is het dan ook vanzelfsprekend dat veel van de deelnemers uit de IJmond afkomstig zijn.  Een van de lopers die deze tot de verbeelding sprekende halve marathon tot een goed einde bracht was de Beverwijkse wethouder Haydar Erol, die tevreden terug kan kijken met zijn eindtijd van 1.56.09, waarmee hij op een 4314e plaats eindigde, en dus binnen de beste 25% van de deelnemers, op 53 minuten en 28 seconden na de Ethiopische winnaar David Wolde. In het verslag van gisterenmiddag richtte Beverwijk.Nieuws.nl zich al op de wedstrijd van de toplopers. Maar juist omdat de recreatieloop door de media vaak onderbelicht blijven vandaag een uitgebreid totaal-fotoverslag met vooral de focus op de recreanten.

Natuurlijk onmogelijk om alle 17.800 lopers op de plaat te zetten. Toch is het lang niet uitgesloten dat je jezelf terugvindt op een van de foto’s, zowel genomen op het strand als bij de start.

De fotoserie begint met foto’s van de recreanten. Later volgen de jeugd, en tenslotte de toplopers.

(Klik op onderstaande foto’s voor een grotere downloadbare versie)

Reacties