Column van de Dag / Heel Noord-Holland druk bezig met ‘Uniek Sporten!’

Wethouders Aad Schoorl en en Haydar Erol bij lancering Uniek Sporten
Foto: Wim Meijer Fotografie

Iedere twee weken een column van de buurtsportcoaches van Beverwijk en Heemskerk. Vandaag is het woord aan Chelsey Edwards, Coach Aangepast Sporten van Beverwijk en Heemskerk die aandacht vraagt voor de website ‘Uniek Sporten’.

Door: Chelsey Edwards

Al sinds de lancering op 28 januari jl ben ik als buurtsportcoach aangepast sporten regelmatig bezig  met het up to date houden van onze mooie nieuwe website www.unieksporten.nl. Dit kan ik niet alleen. Hierbij heb ik hulp nodig van de verenigingen uit Beverwijk en Heemskerk. Zij kunnen bij mij aangeven, via de site of direct via mijn mailadres, als er veranderingen zijn in hun sportprogramma, er een nieuwe contactpersoon is of wijzigingen in datums of tijden van de activiteiten.

De website is voor alle verenigingen met een aanbod van aangepaste sporten en die dat zichtbaar willen maken voor een groot publiek.

Al het aangepast sport aanbod op één site, zal dat niet een stuk gemakkelijker zijn?
Ander half jaar geleden begon ik als buurt sport coach aangepast sporten en kreeg ik regelmatig de vraag van cliënten, inwoners van Beverwijk/Heemskerk en van professionals  waar zij het aanbod  van aangepaste sporten zouden kunnen vinden. Het antwoord was dan steeds, ‘Kom gezellig langs bij mijn sportloket en bekijk het bij mij op de computer!’. Dat was natuurlijk geen werken in dit digitale tijdperk! Er moest en zou een oplossing komen in de vorm van een website.

Gelukkig kwam Arjo Wijnhorst afgelopen jaar met een goed voorstel, wat gelijk rondging door heel Nederland. Hij deelde zijn idee met het Fonds Gehandicaptensport. Samen hebben zij een missie! Aan het eind van 2017 willen ze heel Nederland in kaart hebben op de landelijke website www.unieksporten.nl. Vraag en aanbod
De website heeft, zoals u eerder mogelijk al eens heeft gelezen op deze nieuwspagina, meer  dan alleen informatie over het aangepast sportaanbod bij u in de buurt. Zo vindt u informatie over financiën, maatjes, hulpmiddelen, vervoer en sportadvies. Dat u nu alles zelf kunt vinden betekent niet dat er niemand meer is om u te helpen bij het zoeken van gepast sportaanbod. Elke regio heeft namelijk zijn eigen buurtsportcoach/consulent aangepast sporten die u kan helpen.

Er is ook de mogelijkheid voor vereniging om informatie te vinden over aanbod opzetten e.d. en hoe een nieuwe activiteit aan te melden voor de website van www.unieksporten.nl.

Sportloket = advies en tips over aangepast sporten bij u in de buurt
De buurtsportcoach helpt al voor langere tijd klanten met het geven van een sportadvies op het Sportloket. Er zijn drie sportloketten waar u terecht kunt.

  • Sportloket Heliomare, Wijk aan Zee, maandag t/m donderdag op afspraak.
  • Sportloket de Schuilhoek, Heemskerk, op dinsdag ochtend op afspraak.
  • Sportloket Rode Kruis Ziekenhuis, Beverwijk, elke dinsdagmiddag tussen 14.00-16.00uur. Langslopen en op afspraak.

De drie sportloketten zijn er zodat u zo dicht mogelijk bij u in de buurt geadviseerd kunt worden. Komt naar de voor u dichtstbijzijnde. Ik help u graag!

Reacties

Cookieinstellingen