Heemskerks gezin in Alpe d’HuZes: Geen berg te hoog als het om Inkie gaat!

Arjan Dekker met zijn zonen Wessel en Jesper klaar voor Alpe d'HuZes
Foto: Wim Meijer Fotografie

Op donderdag 1 juni gaan  in de Franse Alpen circa 4500 sportievelingen uit de startblokken voor het beklimmen van de ‘Nederlandse berg’ in de Frans Alpen, de Alpe d’Huez. Ruim vierduizend deelnemers, met allemaal een eigen verhaal en eigen motivatie, en met één gemeenschappelijk doel: Niemand meer dood aan kanker.

Onder de deelnemers ook de uit Heemskerk afkomstige Arjan Dekker en zijn drie zonen Wessel, Jesper en Lars. Met een team van vrienden gaan zij zich  in de alpenreus vastbijten. Eenentwintig bochten lang, op weg naar de finish achter bocht 1, met als hoogtepunt de passage van ‘bocht 14’, het geluksnummer van Inkie, Arjan’s vorig jaar aan kanker overleden echtgenote en moeder van zijn drie jongens.

Dramatische wending
Hoe het leven van het ene op het andere moment een dramatische wending kan nemen weet Arjan Dekker als geen ander. Met een goed gevestigd eigen bedrijf (bouwkundig teken- en adviesbureau), zijn lieve vrouw Ingrid (Inkie) die hij al kende vanaf zijn 17e (al bijna 40 jaar!) en drie gezonde en sportieve zonen leek weinig fout te kunnen gaan. Totdat in maart 2014 Inkie gezondheidsklachten kreeg.

Het gezin Dekker: Arjan en Inkie met hun drie zonen

Glioblastoom Multiform 4
Het betekende het begin van een periode van een half jaar onderzoeken en onzekerheid, met op 24 september de verpletterende medische diagnose: Inkie leed aan Glioblastoom Multiform 4, de meest kwaadaardige vorm van hersentumor.

Arjan over die dag die alles voor het gezin Dekker veranderde: “We kregen te horen dat Inkie niet meer beter zou worden en nog maar een paar maanden bij ons zou zijn. Daarmee zakte de bodem ongeveer letterlijk onder onze voeten weg. Dat die ‘paar maanden’ uiteindelijk bijna 2 jaar zijn geworden had alles te maken met Inkie’s doorzettingsvermogen. Ze dacht niet aan opgeven”.

“Ik wordt hèt medisch wonder’
Zelf zei ze: “Ik wordt hèt medisch wonder! Let maar op!” Zelfs toen haar ziekte zich steeds genadelozer manifesteerde en Inkie bijna volledig verlamd en blind werd bleef ze positief, vrolijk en dankbaar voor wat iedereen voor haar deed.

Nog één keer naar Oostenrijk. Het kon dankzij Stichting Ambulance Wens

Ondanks die  nimmer aflatende positieve instelling bleek de strijd tegen de hersentumor een ongelijke. Op 15 mei 2016 overleed Inkie op 52-jarige leeftijd.

Strijd tegen kanker
Terwijl voor Inkie die dag haar ongelijke strijd tegen de hersentumor eindigde begon voor Arjan en zijn drie zoons en nieuwe periode: een periode die in het teken zou staan van de strijd tegen kanker, vanuit de gedachte: “Wat Inkie is overkomen mag niemand anders meer overkomen!”

Om dat idee vorm te geven besloten Arjan en zijn zoons om mee te gaan doen met het jaarlijkse wieler-, loop- en wandelevenement Alpe d’HuZes dat dit jaar voor de 12e keer wordt georganiseerd en waarvan de opbrengsten worden besteed aan de bestrijding van kanker in samenwerking met KWF Kankerbestrijding. In de voorgaande 11 edities werd er in totaal al ruim 140 miljoen euro bij elkaar gesport.

Arjan Dekker met een deel van zijn Alpe d’HuZes – teams

Nog twee weken voor de start
Sinds het idee ontstond om mee te gaan doen met de Alpe d’HuZes is er veel gebeurd. Inmiddels zijn er door Arjan twee teams gevormd, die straks op 1 juni aan de start aan de voet van de iconische alpenreus zullen verschijnen: Team Inkie 1 en (hoe kan het anders) Team Inkie 2, met in totaal 13 man die ieder op hun eigen manier één of meerdere keren de berg zullen bestijgen. Vier van de teamleden gaan de berg hardlopend te lijf, terwijl de andere negen sportievelingen dit op de racefiets zullen doen.

Inkies bocht
Verder heeft Arjan bocht 14 van de Alpe d’Huez omgedoopt in ‘Inkie’s bocht’ door er op 20 oktober jl. een mooie plaquette aan te brengen. Nummer 14 is altijd het geluksnummer van Inkie geweest. “Inkies bocht’ is de plek waar de Arjan en zijn teamleden op 1 juni even halt zullen houden.

De plaquette op de boom in ‘Inkie’s bocht’ nummer 14 van de Alpe d’Huez.

Sponsorwerving
Ook op het gebied van sponsorwerving is het nodige gebeurd. Inmiddels hebben zich al 23 bedrijven geschaard achter de twee ‘Inkie-teams’ en heeft Arjan samen met zijn zonen en vrienden ook geld geworven met diverse acties zoals met het bakken van bijna drieduizend oliebollen rond de jaarwisseling, de verkoop van paaseieren en het organiseren van een loterij waarbij de winnaars een rondvlucht konden winnen boven hun woning.

Dit allles heeft ertoe geleid dat de ‘Inkie-teams’ inmiddels ruim zestienduizend euro aan sponsorgeld hebben geworven. Een mooi bedrag dat straks ingezet kan worden voor de bestrijding van de dodelijke ziekte, waardoor nog altijd 1 op de 3 mensen wordt getroffen.

Teamleden Arjan, Mar, Klaas en Ben voor de kaart van de Alpe d’Huez

Nieuwe sponsoren nog altijd welkom
Dat Arjan blij is met die zestienduizend euro mag duidelijk zijn, maar even zo duidelijk is dat er nog veel meer geld bij mag komen. Vandaar dat Arjan een oproep doet om alsnog aan te sluiten bij de rij sponsoren die al een financiële bijdrage hebben geleverd. Immers: hoe meer geld er wordt gedoneerd, hoe groter de kans dat kanker  ooit wordt overwonnen.

Van nu tot de start op 1 juni
De komende week zijn de teams van Arjan nog in Nederland waar de teamleden nog hard aan het trainen zijn. In die week zal ook 251tv aandacht besteden  Arjan en zijn ‘Inkie-teams’. Volgend weekend vertrekken de teamleden naar Frankrijk. Daar zullen zij iedere dag via Beverwijk-, Heemskerk- en Velsen.Nieuws.nl steeds een update geven van hoe het hen vergaat aan de voet van de Alpe d’Huez. En ook van de ‘Grote Dag’, 1 juni, zal Nieuws.nl verslag doen.

Hoe kun je sponsoren?
Wie na het lezen van dit verhaal ook de Inkie Teams wil sponsoren of een donatie wil doen kan dat door het aanklikken van een van onderstaande teams. Het maakt overigens niet uit voor welk team wordt gekozen. Het feit dat er twee Inkie-teams zijn heeft puur te maken dat er ‘slechts’ 10 deelnemers in één team mogen zitten. Daar komt bij dat alle sponsorgelden uiteindelijk naar dat ene grote doel gaan: de bestrijding van kanker, waarvoor iedereen ook op die bijzondere 1e juni 2017 weer de handen voor in elkaar slaat. Klik hier voor sponsoring:
Team 1: https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/sponsor-team?ri=1044

Team 2: https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/sponsor-team?ri=2335

Hieronder een lijst van bedrijven die op dit moment al de Inkie-teams sponsoren. Als je vindt dat je niet op die lijst mag ontbreken zorg dan dat je erbij komt door het overmaken van een donatie.

Sponsorlijst:

Reacties