Wijk aan Zee beleeft meest ‘natuurlijke’ avond4daagse

Foto: Wim Meijer Fotografie

Terwijl een kleine duizend loper(tje)s in en rond Beverwijk vier avonden lang hun kilometers maken in het kader van de Avond4daagse beleeft ook Wijk aan Zee z’n eigen 4-daagse wandelevenement.

Sinds dinsdag 13 juni verzamelen zich iedere avond rond de 120 lopers bij dorpshuis de Moriaan, wat het startpunt is voor Avond4daagse van Wijk aan Zee. Wat opvalt: niet alleen jeugdige lopertjes van de plaatselijke basisschool, maar ook een relatief groot aantal volwassenen, die bewust hebben gekozen voor dit wandelevenement.

Wat heeft Wijk aan Zee wat Beverwijk niet heeft? Waarom sluiten die 120 lopers niet aan bij het grootschaligere evenement in Beverwijk? Het antwoord is vrij eenvoudig: Wijk aan Zee heeft duinen en strand! Als je daar dan ook nog mooie zomerse weersomstandigheden bij hebt, zoals de laatste drie dagen het geval is, dan vormt Wijk aan Zee het Mekka voor iedere wandelliefhebber.

De afstanden die in Wijk aan Zee iedere avond worden gelopen zijn 5 en 10 kilometer, waarbij de 10 kilometer (circa 50 lopers) vooral populair is bij de volwassen lopers. De jeugd houdt het voor het merendeel toch bij de 5 kilometer (circa 70 deelnemers).

Gelukkig hebben we de foto’s nog!
Nog één avond te gaan en dan is de Avond4daagse 2017 voor Wijk aan Zee weer verleden tijd. Wat dan resteert is de mooie herinnering én… de onderstaande fotoserie! Klik op de foto van jouw keuze en er verschijnt een grotere gratis downloadbare versie.

Reacties