Column van de Dag / Wijksport

Iedere twee weken een sportcolumn op BeverwijkNieuws en HeemskerkNieuws, verzorgd door de vijf sportcoaches van Beverwijk en Heemskerk. Vandaag het woord aan Robin Welp, Buurtsportcoach Actieve Jeugd in Beverwijk. Dit keer heeft hij het over ”wijksport’, een Beverwijks Nederlands kampioensteam en wijksportmogelijkheden in de zomervakantie.

Wijksport (door: Robin Welp)

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor sport. Zo ook in Beverwijk, waarbij de gemeente meer en meer aandacht heeft voor de meerwaarde van sport buiten de normale vereniging en accommodaties om, als ik het zo even mag samenvatten.

Tijdens de conferentie “de toekomst van Beverwijk” werd mij al Buurtsportcoach gevraagd of er nog iets gedaan kon worden door Beverwijks talent. Onder begeleiding van ‘onze’ huis Dj, straatvoetballer, en tegenwoordig producer DJNLZ kregen 10 jongens een podium tussen prominente gasten.

Enkele maanden geleden schreef ik al een column over het straatvoetbal in Beverwijk. Straatvoetbal en Beverwijk gaan goed samen. Sinds 24 juni jl hebben we er een nieuw Nederlands kampioen bij. Een mix teamspelers van rkvv DEM 013-012 jaar wist na het stadstoernooi van Beverwijk, de regiofinale in Haarlem en de halve (district) finale in Heemskerk uiteindelijk ook het landelijke kampioenschap Cruyff Courts 6tegen6 in Enschede te winnen.

(foto Marco Dalpra)

Een mooi resultaat van de samenwerkende partijen op en rond het Cruyff Court en de programmering. Na de opening van het Cruyff Court in mei 2009, het verkrijgen van de titel Cruyff Court van het jaar in 2011, een vijfde plek op het landelijke kampioenschap in 2013 nu de eretitel.

Tevens is het zeer goed om te zien dat de meeste van deze jongens (oud) deelnemers zijn aan de gemeentelijke sportactiviteiten. De Cruyff Court voetbalschool, de pannAcademie, de streetruleZ wijksport activiteiten en de schoolsportcommissie activiteiten.

Vlaskamp voetbalactiviteit
Het zou mooi zijn als we in de toekomst meer van dit soort talenten zien schitteren. Misschien dat we –met het nu gespeelde EK voor vrouwen- binnenkort een paar meiden van de Vlaskamp voetbalactiviteit Broekpolder kunnen bewonderen op een volgend EK. Als buurtsportcoaches doen we ons best om alle belangen te behartigen en sport en spel toegankelijker te maken. Kom allemaal sporten; Wijksport zomervakantie
Voor alle toekomstige toppers wordt er de komende zomervakantie voor het eerst een vakantielang programma gedraaid. In de eerste week is er het zomerspektakel. Het zomerspektakel vindt plaats van 25 t/m 27 juli van 10.00-16.00 uur in en om het Kennemer Theater. Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Beverwijk, het Kennemer Theater en Centrum voor de Kunsten. In de tweede tot en met de zesde week wordt er op het Kuenenplein dinsdag en donderdag de sportmix georganiseerd door StreetruleZ in samenwerking met Pre Wonen. Op dinsdagen is er een springkussen en pannaveld aanwezig. In de zesde week start StreetRuleZ in de avond weer. Iedereen is van harte welkom.

Vakantie activiteiten

  • Maandag 24 juli en maandag 28 augustus 18.30 – 20.30 uur StreetRuleZ olieslagerslaan
  • Dinsdag 25 juli 10.00-16.00 uur zomerspektakel (info: www.welzijnswb.nl)
  • Dinsdag 25 juli en dinsdag 29 augustus 18.30 – 20.30 uur StreetRuleZ Vlietgors
  • Dinsdag 1,8, 15, 22 en 29 augustus 9.30 – 12.30 Sportmix met springkussen en Panna  Kuenenplein
  • Woensdag 26 juli 10.00-16.00 uur zomerspektakel (info: www.welzijnswb.nl)
  • Donderdag 3, 10, 17, 24 en 31 augustus 9.30 – 11.00 Sportmix Kuenenplein
  • Donderdag 27 juli 10.00-16.00 uur zomerspektakel (info: www.welzijnswb.nl)
  • Vrijdag 28 juli en vrijdag 1 september 18.30 – 20.30 uur StreetRuleZ jongerenvoetbal Cruyff Huiderlaan

Reacties

Cookieinstellingen