Southwind Raptor en Lindsey Pegram winnen kortebaandraverij Beverwijk

Het mag duidelijk zijn: het is niet voor niets geweest dat de Breestraat door de gemeente is ‘dichtgegooid’ om, ondanks de herstructurering van het centrum, de kortebaandraverij ook dit jaar mogelijk te maken.

Het traditionele evenement, waarbij 24 paarden met hun pikeurs in sulky’s door het centrum van Beverwijk rennen, kende gisteren een ouderwets gezellige en massaal bezocht editie. Het blijkt steeds weer een bijzondere combinatie: het spektakel van de paarden die op slechts een paar meter afstand voorbij razen aan het over de hekken hangend publiek, dat met gespannen blikken de strijd volgt.

Wedden
Gespannen, vooral ook vanwege de weddenschappen, die door het publiek massaal werden zijn afgesloten, en waarvan een ieder hoopte aan het einde van de dag genoeg te hebben gewonnen om de resterende dagen van de Feestweek te kunnen bekostigen. In de meeste gevallen bleek dit toch ijdele hoop.Southwind Raptor en Lindsey Pegram
Voor de deelnemers aan de kortebaandraverijen is het andere koek. Daar gaat ’t echt om geld. Binnen de baan was er gisteren dan ook sprake van een flinke strijd die aan het eind van de dag uitmondde in een overwinning voor Southwind Raptor en Lindsey Pegram, die in de finale de totalisatorfavoriet Diesel Scott met John de Leeuw versloeg. Brons was er voor titelverdediger Dutch Buitenzorg (Frans van der Blonk). Ucostello (vanaf de vierde omloop met Wim van der Mespel) eindigde als vierde.

Uitgebreide fotoserie: klik op de hoofdfoto boven dit artikel!
Beverwijk.Nieuws.nl was aanwezig bij de harddraverij en maakte een uitgebreide sfeer- en fotoimpressie. Klik op de hoofdfoto boven dit artikel en blader door de complete fotoserie. Iedere foto is ook vrij downloadbaar.

Hieronder de filmimpressie van Kortebaandraverijen.nl

Reacties