NN nieuwe hoofdsponsor Egmond Halve Marathon

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vanaf 2019 is Nationale Nederlanden de nieuwe titelsponsor van de Halve Marathon van Egmond. Hiermee lost de verzekeraar het sportschoenen- en -kledingbedrijf Saucony af, dat sinds 2016 als hoofdsponsor van het hardloopevenement opereerde.

De wisseling van hoofdsponsor werd vanmorgen bekendgemaakt tijdens de persconferentie voorafgaand aan het weekend waarin zowel de strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond als de (nu nog) Saucony Egmond Halve Marathon plaatsvindt. Beide evenementen worden georganiseerd door Le Champion.

Manager Events Cees Pronk van Le Champion gaf aan dat er nog wordt gekeken in hoeverre en in welke vorm ook Saucony nog betrokken blijft bij het jaarlijkse hardloopevenement.

Voor Nationale Nederlanden betekent de nieuwe sponsorovereenkomst een terugkeer in Egmond na 30 jaar. Eerder was de verzekeraar al titelsponsor in de jaren 1986, 1987 en 1988.

Supporter van alle hardlopers
Namens Nationale Nederland gaf Remco Barbier, hoofd branding NN Group, aan wat de motivatie is voor NN om het stokje van Saucony over te nemen: “In 2015 hebben we ervoor gekozen om ons met het sponsoringbeleid volledig te gaan richten op één sport: hardlopen. We willen ons profileren als supporter van alle hardlopers in Nederland en ook in alle andere landen waar NN actief is”, aldus Remco, die meteen van de gelegenheid gebruik maakte nog even aandacht te besteden aan het NN Runningteam, het eerste professionele hardloopteam ter wereld van NN in samenwerking met Global Sports Communicationen en Nike.

Je moet ‘m één keer hebben gelopen!
De Egmond Halve marathon is inmiddels de 4e grote loop die onder de NN-vlag komt. Eerder waren dat al de NN Rotterdam Marathon, de CPC-loop in Den Haag en de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Remco Barbier ziet in de iconische ‘Halve van Egmond’ een mooie aanvulling. “Als je met hardlopers vraagt welke loop ze in ieder geval een keer willen hebben gelopen dan zit de Halve van Egmond er altijd bij.    We zijn dan ook blij en trots om weer terug te zijn in Egmond”, aldus de enthousiaste NN woordvoerder.

Op de foto v.l.n.r.: Maurice van der Wijs (voorzitter bestuur Le Champion), Remco Barbier,(hoofd branding NN Group), atleten Abdi Nageeye en Tadelech Bekele, en Cees Pronk (manager events Le Champion)

Reacties