CIOS viert 70 jaar bestaan

Jubileum foto 70 jaar CIOS
Foto: Nova College

Het Nova College CIOS Haarlem Hoofddorp viert dit jaar het 70-jarig bestaan. Het in 1948 opgericht Centraal Instituut voor de Opleiding van Sportleiders (destijds CIOS Overveen), viert dit jubileum met een sportief en feestelijk programma voor oud-studenten op donderdagmiddag 21 juni op het CIOS Haarlem, in het Kennemer Sportcenter aan de IJsbaanlaan.

Het jubileumprogramma CIOS 70 jaar is voor en door oud-studenten. Naast het reünie-karakter van het evenement bestaat het programma uit clinics door oud-studenten. Oud-studenten die meer willen weten over het jubileumfeest kunnen zich voor de nieuwsbrief ‘CIOS 70 jaar’ aanmelden via www.novacollege.nl/cios70.

Herinneringen aan het Landkamp

Directeur Hans Gootjes nodigt alle oud-studenten van harte uit voor het feest ‘CIOS 70 jaar’: “Ik hoop veel CIOS’ers te ontmoeten. Niet alleen om de verhalen van toen te horen en herinneringen op te halen aan het bijvoorbeeld het Landkamp, de ‘vuurdoop’ voor alle studenten aan het begin van hun opleiding. Ik ben ook benieuwd hoe het nu met ze gaat, wat ze na het CIOS hebben bereikt in de wereld van sport en bewegen en daarbuiten.”

Begrip in de sportwereld

De naam CIOS is een begrip in de sportwereld en staat voor kwaliteit en deskundigheid. CIOS’ers scoren hoog bij werkgevers vanwege hun goede beroepshouding. Nederland kent vijf CIOS opleidingen, namelijk in Arnhem, Goes, Haarlem, Heerenveen en Sittard. Onder de naam CIOS Nederland werken zij aan optimale kwaliteit. Voor meer informatie www.cios.nl

Nova College CIOS Haarlem Hoofddorp verzorgt de opleidingen Sport en Bewegen op de mbo-niveaus 2, 3 en 4. De opleidingen zijn gericht op het leren (helpen bij) les- en leidinggeven aan sport- en bewegingsactiviteiten voor jong en oud. De CIOS opleiding in Hoofddorp is gericht op Sport, gezondheid en vrije tijd. Een diploma van het CIOS onderscheidt zich van andere diploma’s voor Sport en Bewegen door een CIOS-vermelding die staat voor kwaliteit. Voor meer informatie www.novacollege.nl/cios.

Reacties

Cookieinstellingen