Sporten kan íedereen! (11) Zo blijkt uit het verhaal van Vince Bleeker

Foto: AV DEM

Dat sporten echt voor íedereen mogelijk is bewijst Vince Bleeker, die via het traject Fitkids van Heliomare kennismaakte met atletiek en daarin de voor hem ideale sport vond.

Ik ben Vince Bleeker en zit sinds een tijdje op atletiek. Hier ben ik terechtgekomen nadat ik eerst een FitKids traject heb gedaan bij Heliomare. Samen hebben we ontdekt dat er wel een sport is die bij mij past.

Fitkids Heliomare

Fitkids is een sportprogramma waarbij veel en leuk sporten centraal staat. Het maakt niet uit welke beperking een kind heeft, bij Fitkids kan iedereen tussen de 6 en 18 jaar terecht. Elke week worden er andere sporten beoefend onder professionele begeleiding van een kinderfysiotherapeut en een bewegingsagoog. Hierbij kun je denken aan voetbal, badminton, volleybal en zitvolleybal, tennis en ook aan klimmen of boogschieten. Gezellig in groepsverband wordt met elkaar ervaren wat de mogelijkheden zijn. De wensen en mogelijkheden van elke deelnemer zijn daarbij het uitgangspunt. Boogschieten is bijvoorbeeld erg geschikt voor autistische kinderen. Het is een sport waarbij concentratie nodig is, er zit structuur in en je wordt niet gehinderd door tegenstanders.

Bij Fitkids staat plezier in sporten voorop. Als het kind of de jongere dat ontdekt, meer vertrouwen in eigen kunnen heeft gekregen en weet welke sportactiviteiten passen bij zijn of haar wensen en mogelijkheden, dan wordt er gezocht naar een leuke sportclub of vereniging. Bij Fitkids sporten kinderen meestal een jaar. Als een sportclub niet tot de mogelijkheden behoort, blijft het kind bij Heliomare sporten. Want wie wil sporten, moet dat gewoon kunnen.

Meer informatie op: https://www.heliomare.nl/fitkids

Sporten is niet voor mij, of toch wel?! Mijn ouders, leerkrachten en ik zelf dacht dat er geen passende sport voor mij was. Totdat tijdens Fitkids de trainster Tracy, de trainster van g-atletiek van de lokale vereniging ons, kwam trainen. Hier ontdekte ik dat atletiek misschien wel echt iets voor mij zou zijn.

Nu sta ik wekelijks op de atletiekbaan bij AV DEM! Gelukkig gaat dit uitstekend. Ik vind hardlopen heel erg leuk en ik kan het heel goed. Laatst heb ik zelfs meegelopen met een reguliere koppelloop. Deze wedstrijd was 5 kilometer en het grappige was dat ik mijn trainster Tracy voorbij liep. Tracy is daardoor onwijs trots op mij. Zij vind het knap dat ik mijzelf zo ontwikkel in teamverband.

Ik vind mijn groepsgenoten aardig, wij snappen elkaar, moedigen elkaar aan en wij doen ook mee met wedstrijden als team. Tracy weet altijd als er evenementen zijn en geeft ons de kans om mee te doen. Zo hebben wij op 11 maart voor de 2e keer meegedaan tijdens de NK cross in Amsterdam.

We doen niet alleen maar aan hardlopen hoor. Wij oefenen ook estafette, verspringen, kogelstoten, hoogspringen, speerwerpen en sprint. Iedereen kan uitblinken in zijn eigen vorm van atletiek. Meer meer info over de g-groep van AV DEM klik op ‘Wat is de G-groep?