Gezondheidscentrum Broekpolder doet mee met Nationale Diabetes Challenge

Foto: Bas van de Goor Foundation

Gezondheidscentrum Broekpolder start op zaterdag 21 en maandag 23 april met trainingswandelingen met als doel om in september met zoveel mogelijk sportievelingen deel te nemen aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC), een wandelvierdaagse dat als doel heeft om geld in te zamelen om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus iedereen mag mee. Wel wordt er rekening gehouden met ieders niveau en wordt er gelopen in verschillende groepen. Het doel is om in 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. Dan wandelt men samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival. Men gaat ervan uit dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Informatieavond
Op dinsdagavond 17 april 2018 om 19.30 uur organiseert Gezondheidscentrum Broekpolder een informatieavond over de diabetes challenge. Iedereen die interesse heeft, is welkom. Vervolgens gaat men vanaf zaterdag 21 april om 9.30 uur en maandag 23 april om 19.00 uur van start met de wekelijkse wandelingen.

Bas van de Goor Foundation
De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt. Meer weten of meedoen?

Meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/gezondheidscentrumbroekpolder/

Opening benedenverdieping Gezondheidscentrum Broekpolder 
Bas van de Goor, oud olympisch volleybalkampioen en initiatiefnemer van de Nationale Diabetes Challenge is gastspreker tijdens de feestelijke opening van de nieuwe benedenverdieping van  Gezondheidscentrum Broekpolder op 6 april 2018, aanvang 16.30 uur. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan via: [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen