Jong Hercules presenteert eerste G-voetbalteam

Foto: SIG

Afgelopen zaterdag, 22 september, is bij c.v.v. Jong Hercules in Beverwijk het eerste voetbal G-team gepresenteerd. Het team bestaat uit spelers en speelsters met een beperking, afkomstig van Stichting SIG en de Hartekamp Groep of zelfstandig wonend.

Met een bescheiden applaus en een paar ferme high fives werd het G-team op het veld van de voetbalvereniging aan de Adrichemlaan voorgesteld. Waardering was er voor Liza Zegwaard (staand linksachter op de teamfoto), begeleider op het Steunpunt Alkmaarseweg van de SIG die zich sterk heeft gemaakt voor de mogelijkheid bewoners in hun eigen omgeving competitievoetbal te laten spelen.

Lisa haalde Dansstudio De Danstuin in Heemskerk binnen als sponsor en regelde steun van de SIG, die een bus beschikbaar stelt voor het vervoer van het team naar trainingen en wedstrijden. De bus wordt gereden door een vrijwilliger van het SIG-vervoer. Buurtwinkel de Schans in Beverwijk gaat het wasgoed van het team verzorgen.

Na de presentatie liepen de spelers van G1 zich warm om vervolgens de eerste tegenstander – Only Friends uit Amsterdam – met 9 -1 van de mat te spelen. Een droomdebuut voor het kersverse G-team van Jong Hercules.

Reacties