BRAVO! laat zien hoe je fitter en vitaler wordt

HEEMSKERK – Voelt u zich niet altijd fit en wilt u weten hoe u fitter en vitaler kunt worden of hoe u uw gezondheid positief kan beïnvloeden? Dan was u zaterdag 2 november welkom op het vitaliteitsevenement BRAVO! bij Heliomare in Heemskerk. Tijdens dit evenement kon u kennis maken met alle onderwerpen die vallen onder  BRAVO!: Bewegen (en sporten), Roken, Alcohol, Voeding (en gewicht) en Ontspanning.

Linda Hienkens, manager afdeling bewegen en sport Heliomare zegt over het evenement: “Het gaat over het aanpassen van je leefstijl. Wat we merken is dat we met zijn allen tegenwoordig veel zwaarder worden dan we vroeger waren. Mensen veel inactiever zijn dan vroeger. Want we hebben allemaal auto’s, we hebben allemaal een tv, we hebben allemaal een IPhone, mensen zitten veel vaker op de bank dan dat ze naar buiten gaan. Dat zie je van jong tot oud. Dus wat wij merken is dat er veel vraag is naar ondersteuning zoals: Hoe kan ik mijn leefstijl nu veranderen om me fitter te voelen, wat gewicht te verliezen en daar helpen we vandaag bij.”

Veelzijdig leefstijl programma

Tussen 10.00 en 14.30 uur kon u van alles laten testen, informatie inwinnen en verschillende workshops bijwonen zoals: Tai Chi, etiketten lezen (Voeding), een workshop powernap (Ontspanning) en nog veel meer. Diverse presentaties werden gegeven. Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging, verzorgde verschillende workshops.

“Ja ik kom hier een workshop geven in het kader van gezondheid en bewegen en ik zie mijzelf als de schakel tussen de theorie dat we wat meer in bewegen met zijn allen en nu nog in beweging komen. Dus wat ik de mensen laat ervaren hier is wat bewegen met je lijf doet. Dus wat het met je spieren doet, met je rikketik, met je botten, maar ook met je hersenen. Ook laat ik zien dat je met een actieve houding veel zelfverzekerder in het leven staat. Makkelijker gaat bewegen, meer gaat bewegen en dat komt alleen maar de gezondheid ten goede. En ja, de mensen gaan allemaal weer met een goed gevoel naar huis straks.”

BRAVO!

Olga Commandeur in gesprek met Omroep Heemskerk

Testen, technologie in de zorg en Buurt Sport Coaches

U kon uw bloeddruk laten meten, uw suikerwaardes laten bepalen en uw gehoor laten testen. Op alle gebieden van BRAVO! kon u specialisten van o.a. Heliomare raadplegen. Informatie over hoe ga ik om met chronische pijn en hoe kan ik in mijn werk vitaal en fit zijn. Tevens was een campagneteam van het ministerie van VWS ‘Zorg van Nu’ aanwezig. Zij vertelden over slimme (technologische) oplossingen in de zorg en hoe deze u kunnen helpen. Tijdens deze veelzijdige dag konden ook verschillende sporten beoefend worden en de Buurt Sport Coaches waren aanwezig en konden informatie geven over sportverenigingen.

Dit BRAVO! evenement werd mogelijk gemaakt door een samenwerking van Heliomare en de gemeente Beverwijk en Heemskerk.

Reacties