In de ban van de Ringen

Foto: Pixabay

Afgelopen vrijdag, 24 juli, zouden alle ogen van de sportminnende wereldbevolking zijn gericht op Tokyo. Op die dag zouden de Olympische Spelen van 2020 worden geopend. Maar ziet: door corona beleven we een sportloze zomer. Maar daar gaan we de komende maand dus iets  aan doen. Vanaf morgen, en verder de hele maand augustus, staat op Nieuws.nl de geschiedenis van de Olympische Spelen centraal.

De moderne Olympische zorgen al ruim 120 jaar voor de meest historische sportprestaties van atleten over de hele wereld. Iedere vier jaar zitten miljarden mensen achter de buis om te zien hoe ruim tienduizend wereldatleten zich uitleven op 28 verschillende sporten. Ruim 2 weken waarin steeds weer veel sportgeschiedenis wordt geschreven. En die Olympische geschiedenis, dáár gaat ’t de komende 4 weken om. Gedenkwaardige sportprestaties maar ook  bijzondere, bizarre en komische gebeurtenissen zowel binnen als buiten de sportarena.

Sinds de eerste Moderne Olympische Spelen in 1896 vallen er veel bijzondere verhalen te vertellen. Verhalen die we niet meteen terugvinden in de uitslagen of de wedstrijdverslagen maar die mede verantwoordelijk zijn voor de iconische status van de Spelen.

In de komende vier weken, iedere 2 dagen, zijn dàt dus de verhalen waarop Nieuws.nl inzoomt, meestal teruggaand tot in het verre verleden van dit 124 jaar oude sportevenement, in de serie “In de ban van de Ringen”

Reacties