Huisartsenpraktijken Broekpolder en Wijckermeer doen mee met Nationale Diabetes Challenge

Foto: Bas van de Goor Foundation

BEVERWIJK / HEEMSKERK – Huisartsenpraktijk Broekpolder (Heemskerk) en Huisartsenpraktijk Wijckermeer (Beverwijk) doen dit jaar voor de vijfde keer mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement waarbij wekelijks een uur gezamenlijk wordt gewandeld. De huisartsenpraktijken nodigen iedereen uit om vanaf 9 mei  te gaan wandelen. Samen wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast ook gezellig.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus iedereen mag en kan mee. Er wordt rekening gehouden met ieders niveau en men loopt in verschillende groepen. Het doel is om in 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. In september wandelen alle deelnemers, ook uit de rest van Nederland,de finale in Tilburg. Men gaat ervan uit dat iedereen dan zeker 3 of 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10 of 15 km.

Op dinsdagavond 9 mei om 19.30 uur wordt gestart met de wekelijkse wandelingen. Startpunt is Gezondheidscentrum Broekpolder, Steenhouwerskwartier 29. Er wordt gestart met een korte informatiebijeenkomst waarna aansluitend wordt gewandeld. Vervolgens loopt men iedere week. In de oneven weken vertrekt men vanaf Gezondheidscentrum Broekpolder(Heemskerk) en in de even weken vanaf het Westerhoutplein (Beverwijk).

Bas van de Goor Foundation
De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. Voor meer informatie: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/broekpolder-wijckermeer/

Reacties

Cookieinstellingen