112

Drie woningen in zelfde straat doelwit voor inbrekers

Foto:

BEVERWIJK – In de Broekpolder leek het in de nacht van donderdag op vrijdag wel ‘happy hour’ voor inbrekers. Op de Israël Queridolaan waren namelijk drie huizen het doelwit voor inbraak. Bij twee woningen zijn de sloten met succes geforceerd, maar bij de derde woning bleek de politie op tijd te zijn gewaarschuwd door een oplettende buurtbewoonster. Dit meldt het NHD.

Nadat de buurtbewoonster had gezien dat sloten bij twee woningen met succes waren opengebroken, waarschuwde zij direct de politie, waarbij de derde woning deze nacht gevrijwaard bleef van ongenode gasten in de huiskamer. Agenten hebben buurt-  en sporenonderzoek verricht. Het is niet bekend wat er ontvreemd is uit de twee woningen.

De vakantietijd is voor inbrekers een uitgelezen kans om hun ‘werk’ te verrichten. Eerder deze week meldde wijkagent Laurens Bos al dat er in Uitgeest papiertjes tussen de brievenbussen werden gestopt, zodat inbrekers kunnen signaleren wie er wel en niet op vakantie zijn. 

Preventie tips van de politie lezen? Klik hier.
Een gewaarschuwd mens telt tenslotte voor twee!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik hier wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.