112

Stille tocht als eerbetoon voor Held Bas van Wijk

In Badhoevedorp vond vrijdag 14 augustus 2020 een stille tocht plaats, als eerbetoon aan Bas van Wijk. De pas 24 jaar jonge Bas werd vorige week zaterdag om het leven gebracht in recreatiegebied De Oeverlanden in Amsterdam.

Film en foto’s Charles Duijff (Het filmpje toont de tocht op de lokatie van de Plesmanstraat)

Bas van Wijk woonde in Haarlem, maar groeide op in Badhoevedorp. Familie en vrienden hebben de stille tocht daarom in Badhoevedorp voor hem georganiseerd. In Badhoevedorp is hij nog altijd een bekende- én geliefde persoon. Hieronder met mondkapjes de burgemeesters van Haarlem, Haarlemmermeer en AmsterdamDe gemeente Haarlemmermeer heeft als vanzelfsprekend meegewerkt aan deze herdenking. In overleg met de familie en de organisatoren werd besloten dat alleen zij zelf en andere vrienden de stille tocht zouden lopen. De route leidde ook langs zijn voormalig ouderlijk huis.

Voor andere belangstellenden bestond de mogelijkheid langs de kant van de route een erehaag te vormen. De stille tocht voerde langs een aantal plekken in Badhoevedorp die van betekenis waren in het jonge leven van Bas van Wijk. Zo was het start- en tevens eindpunt van de circa 4 km lange route bij de voetbalvereniging RKSV Pancratius. Bas van Wijk was daar jeugdspeler.

13 augustus meldde de politie Amsterdam een doorbraak in het onderzoek naar de dood van Bas van Wijk want ze heeft vijf verdachten aangehouden, waarvan, zo werd inmiddels vandaag bekend een bekentenis is afgelegd door de dader. Alle verdachte betrokkenen blijven voorlopig in voorarrest.

 

 

Reacties