Telstar in eigen huis onderuit tegen Almere City

VELSEN ZUID – Het is Telstar niet gelukt om Almere City FC te verslaan. In eigen huis werd het 1-0 voor de ploeg uit Flevoland. Daarmee kwam een eind aan een mooie reeks wedstrijden waarin de Velsenaren ongeslagen bleven met als climax de wervelende 5-3 zege op MVV  afgelopen week.

(bron: NH Nieuws / foto’s Dennis Gouda)

Optimisme alom bij de Witte Leeuwen bij aanvang van de wedstrijd gisteravond, die echter lange tijd doelpuntloos bleef. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam uit een corner van Anthony Limbombe. Stije Resink kopte de bal op doel, maar Telstar-doelman Joey Houweling hield tegen. In de tegenstoot werd een voorzet van Yahya Boussakou werd weggewerkt, voordat een aanvaller van Telstar er aan kon komen. De eerste helft kende verder geen grote kansen.

Na de rust duurde het ook een tijdje voordat de eerste kans werd gecreëerd. Invaller David Min was direct dicht bij een goal, maar Nordin Bakker hield zijn doel schoon. Het duurde tot de 80e minuut voordat uiteindelijk Almere-invaller Lance Duijvestijn tekende voor de 0-1.Even putte Telstar nog hoop toen in de 87e minuut Damian van Bruggen van Almere tegen zijn tweede gele kaart, dus rood, opliep. Het betekende nog 10 minuten waarin de ploeg van Mike Snoei kon aandringen, wat leidde tot nog diverse kansen voor onder andere Glynor Plet. Het leidde echter niet meer tot een gelijkmaker.

Door de nederlaag is Telstar weer terugverwezen naar het rechterrijtje (elfde plaats). De Graafschap is de volgende tegenstander (3 februari), de oude club van trainer Mike Snoei.

Klik HIER voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.

Klik HIER voor de uitgebreide beeldimpressie van de wedstrijd van fotograaf Dennis Gouda (hieronder een kleine selectie)