Gemeente Beverwijk wil duurzamer en socialer inkopen

BEVERWIJK - Van klimaat en milieu tot diversiteit en inclusie. We hebben in Nederland met tal van complexe, maatschappelijke vraagstukken te maken die schreeuwen om een oplossing. Gemeente Beverwijk wil daaraan bijdragen door duurzame en sociale keuzes te maken als opdrachtgever en inkoper. Daarom ondertekende wethouder Brigitte van den Berg gisteren het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI).

Tata Steel erkend als een van de meest CO2-efficiënte staalfabrieken in de wereld

VELSEN - Tata Steel staat dit jaar op de 3e plaats in de CO2-intensiteitsbenchmark van de World Steel Association, de internationale handelsorganisatie voor de ijzer- en staalindustrie. De staalfabriek in IJmuiden behoort sinds 2013 tot de beste 10% en dit is het derde opeenvolgende jaar dat het een top-5 scoort. De hoge positie is een duidelijke erkenning van het belang dat Tata Steel hecht aan procesoptimalisatie.

Huisartsen en Nova College slaan handen ineen tegen doktersassistententekort

ZUID KENNEMERLAND - Huisartsen Zuid Kennemerland en het Nova College zijn samen in het nieuwe Care gebouw op de Nova Campus Haarlem het leer-werktraject voor de opleiding tot doktersassistent gestart. “Mensen kunnen het werken en opgeleid worden als doktersassistent combineren. Je kan dus meteen aan de slag in een huisartsenpraktijk en krijgt hiervoor gewoon salaris, ” aldus Marieke Vrijenhoek, coördinator van dit project namens de huisartsen.