September maand van het aangepast sporten

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het is september en dat betekent dat overal weer de sportseizoenen van start gaan, zo ook in Beverwijk en Heemskerk. Verenigingen en sportclubs zijn druk bezig om mogelijkheden te scheppen voor letterlijk iedereen om te kunnen sporten.

Aangepast sporten
Aangepast sporten is er voor iedereen met een beperking ongeacht de aard. Daarbij kun je denken aan lichamelijke, verstandelijke, chronische, auditieve, visuele beperkingen of gedragsstoornissen (psycho-sociaal). Aangepast sporten is ‘gewoon sporten waar het gewoon kan en speciaal waar speciaal moet’. Bij aangepast sporten houdt men de beperkingen in het achterhoofd, maar kijkt men vooral naar de mogelijkheden! Er wordt zogezegd ‘Out of de box’ gedacht.

Coach aangepast sporten
Chelsey Edwards is Coach Aangepast Sporten voor de gemeenten Beverwijk en Heemskerk. Via de sportloketten in buurtcentrum de Schuilhoek, sportcentrum Marquant 55+ en Heliomare helpt zij veel mensen met een beperking bij het vinden van een passende sportactiviteit te vinden. Deze sportloketten zijn informatief en geven mensen vaak net dàt zetje wat ze nodig hebben om een start te maken met sporten en bewegen! Soms betekent dat voor Chelsey zelfs letterlijk samen met mensen de eerste stap over de drempel maken bij de sportvereniging. cas in actie (1)Verenigingen met aangepast sporten
Dit is een aantal verenigingen die op dit moment al mogelijkheden bieden voor aangepast sporten: Handboogschieten Assumburg, DSS g-handbal, The Workout, De Danstuin, La Passe, Walking Footbal Odin, DEM G-atletiek, Fit4U2 stoel zumba, FitKids Heliomare, Tai Chi Westerhout, Spinning FitmetVisie, Bounz, Hart in beweging, CVA sportgroep,  Torodoshi Judo en g-hockey Overbos. En hier blijft ’t niet bij want veel organisaties zijn nog in volle gang om iets op te zetten.

Ja ik heb een beperking en wil graag sporten!
Zoals uit het voorgaande verhaal blijkt helpt Chelsey Edwards iedereen graag op weg in het sportieve landschap van Beverwijk en Heemskerk. Iedereen kan contact met haar opnemen via de e-mail: [email protected] of telefonisch via 06-19080102

Reacties