Aftellen naar de Velsertunnel Run van zondag 27 november

Foto: Wim Meijer fotografie / Pixabay

Voor de 6.000 deelnemers aan de Velsertunnel Run is het wachten bijna voorbij. Over 5 dagen, op zondag 27 november, lopen zij van het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid naar de Breestraat in Beverwijk, een afstand van 7,68 kilometer, met een unieke passage door de nieuwe Velsertunnel.

250 vrijwilligers
In de afgelopen maanden, vanaf het moment dat de gemeente Velsen en de gemeente Beverwijk groen licht gaven voor de Velsertunnel Run, is achter de schermen hard gewerkt aan een veilig evenement met een hoge wow-factor. De organisatie krijgt zondag hulp van 250 vrijwilligers die worden ingezet als onder andere verkeersregelaar, kledinginnemer, chauffeur en EBHO’er. Zonder deze mensen zou het niet mogelijk zijn om zo’n omvangrijk evenement te organiseren.

Startlocatie om 09.30 uur open
Het Rabobank IJmond Stadion, de startlocatie van de Velsertunnel Run, gaat om 09.30 uur open. De presentator, DJ en het warming-upteam zorgen ervoor dat de deelnemers met losse spieren aan de loop beginnen. Het eerste startschot wordt om 11.00 uur gelost door sportwethouder Baerveldt van de gemeente Velsen en haar collega Erol van de gemeente Beverwijk.velsertunnel_run_parcours_totaal-banner-defBurgemeester en wethouder lopen mee
Onder de deelnemers zijn burgemeester Dales van de gemeente Velsen en de wethouders De Rudder, Van Weel en Erol van de gemeente Beverwijk. De oosttribune is geopend zodat toeschouwers de start goed kunnen zien.

Feestelijke finish in Breestraat
Na het passeren van de Velsertunnel worden de deelnemers in Velsen-Noord feestelijk onthaald door de bewoners en plaatselijke muziekgroepen. De finish in de Breestraat vormt een indrukwekkende afsluiting van dit unieke hardloopevenement. De winkeliers en de gemeente Beverwijk zorgen er samen met de organisatie van de Velsertunnel Run voor dat de deelnemers en toeschouwers zich geen moment hoeven te vervelen.

Mini Velsertunnel Run
Om 14.30 uur, als alle lopers binnen zijn, gaat de Mini Velsertunnel Run van start voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Zij lopen 768 meter – de lengte van het overdekte deel van de tunnel – van het Stationsplein naar de Breestraat.

(foto: Wim Meijer Fotografie)
(foto: Wim Meijer Fotografie)

Verkeershinder vanaf 09.00 uur
Automobilisten moeten zondag van 09.00 uur tot 15.00 uur rekening houden met verkeershinder. Rond het parcours worden verschillende wegen afgesloten of zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht (ook voor fietsers). De organisatie benadrukt dat de Velsertunnel alleen toegankelijk is voor deelnemers. Hier wordt bij de toegangswegen streng op toegezien.

Gratis pendelbussen
Deelnemers kunnen gebruikmaken van de pendelbussen tussen Beverwijk en Velsen-Zuid. Deze gratis service biedt uitkomst voor lopers die te voet, op de fiets op met het openbaar vervoer naar het hardloopevenement willen komen. Op de Minister van Houtenlaan in Velsen-Zuid en op de Halve Maan in Beverwijk worden Kiss & Ride-plekken ingericht voor het afzetten van deelnemers. Het GVB zorgt ervoor dat de pont over het Noordzeekanaal elke tien minuten vaart. Normaal gebeurt dat op zondag één keer per twintig minuten. Met de auto komen wordt sterk afgeraden. Zie ook velsertunnelrun.nl/algemene-info-2/verkeersmaatregelen.

Unieke ervaring
Om hun inwoners én de gebruikers van de Velsertunnel een unieke ervaring te bieden, hebben de gemeente Velsen en de gemeente Beverwijk het initiatief genomen voor de Velsertunnel Run. Rijkswaterstaat faciliteert door de tunnel open te stellen voor de lopers. Met de gerenoveerde Velsertunnel als onderdeel van het parcours, moet dit evenement een unieke ervaring worden voor de 6.000 deelnemers.

Brandwondencentrum Beverwijk
Het Brandwondencentrum Beverwijk is het goede doel van de Velsertunnel Run. Klik HIER voor het artikel over de actie voor het Brandwondencentrum en de mogelijkheid van sponsors werven en/of doneren. banner-rkzKijk voor meer informatie op www.velsertunnelrun.nl of volg het evenement op Facebook en Twitter.

De Velsertunnel Run wordt voor live uitgezonden op RTV Noord-Holland en via Beverwijk-, Velsen- en Heemskerk.Nieuws.nl

Reacties