Langdurig zieke Caitlyn (8) uit Beverwijk beleeft Opkikkerdag vol verrassingen.

Foto: Stichting Opkikker

Afgelopen zaterdag heeft de achtjarige Caitlyn uit Beverwijk, samen met haar gezin, een unieke dag beleefd: op deze dag stond voor haar een rasechte Opkikkerdag op het programma.

Een Opkikkerdag is een dag vol verrassingen, georganiseerd door de Stichting Opkikker, met als doel om langdurig zieke kinderen even alle zorgen te laten vergeten en volop met het hele gezin te laten genieten.

Caitlyn
Ook Caitlyn is langdurig ziek, en dit heeft veel impact op haar leven, en ook op dat van haar zusje Jalissa (10) en broertjes Jace (2) en Elijah (11). Zaterdag werd echter eindelijk een dag waarop het ziek zijn even niet centraal stond.

Onthaald als helden
Het gezin werd als echte helden onthaald door een erehaag vol met vrijwilligers. Na de eerste ontmoeting  met de gezinsvrijwilligers (die deze dag al hun zorgen uit handen zouden nemen) kon de dag echt beginnen. Als eerste stond het zwembad op het programma. Lekker met het hele gezin dollen en glijden van de glijbaan of even bijkomen in het bubbelbad, het kon allemaal.Na de lunch was het tijd om het gezin helemaal in de watten te leggen. Ze werden opgehaald met een limousine om een ritje te maken als echte beroemdheden. De kinderchampagne en politie escorte mocht hierbij niet ontbreken.

Ridders en prinsessen
Eenmaal terug hiervan was het tijd om zich te laten omtoveren tot echte ridders en prinsessen. Met de koets werden ze naar het Opkikkerpaleis gebracht. Hier stond een lakei en wel twee hofdames klaar voor het gezin. Nóg meer kinderchampagne en echte gebakjes, zoveel ze wilden. Ze hoefden maar met het belletje te rinkelen en de lakei kwam aangerend. Hier werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.Fotoshoot
Na de ‘vorstelijke’ ervaring in het Opkikkerpaleis was het tijd om de herinnering aan deze dag blijvend te maken middels een echte fotoshoot met professionele fotograaf.

De dag werd afgesloten met een uitgebreid dinerbuffet en een eindshow, waarna iedereen die aan deze dag had meegewerkt een erehaag vormde en afscheid nam van Caitlyn en haar gezin.Stichting Opkikker
Caitlyn en haar gezin zijn opgegeven voor een Opkikkerdag door de pedagogisch en maatschappelijk medewerk(st)ers van het ziekenhuis waar Caitlyn onder behandeling is. Stichting Opkikker werkt inmiddels samen met ruim 80 ziekenhuizen in Nederland, waaronder alle academische. Jaarlijks helpt de Stichting op deze manier ruim 1800 gezinnen.  Voor meer informatie over Stichting Opkikker kunt u een kijkje nemen op www.opkikker.nl

Reacties