Valpreventie biedt kans om langer zelfstandig te blijven wonen

BEVERWIJK - Elke 4 minuten belandt een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. Dat is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen van ouderen. Veel mensen die gevallen zijn, zijn daarna bang om nog eens te vallen. Een valongeval heeft veel impact op de zelfredzaamheid van ouderen, het langer thuis kunnen wonen en de kwaliteit van leven. Om die reden investeert de Gemeente Beverwijk in Valpreventie voor ouderen.

Gratis vitaliteitscheck voor senioren: ‘Een ochtend vol vitaliteit’

BEVERWIJK / HEEMSKERK – Op donderdag 28 maart organiseert Fit4you2 in samenwerking met Europa Fysiotherapie, Team Sportservice, Gemeente Heemskerk, Welzijn Beverwijk, Beverwijk Fit en Actief en Gemeente Beverwijk een vitaliteitsochtend. De vitaliteitscheck staat in het teken van gezondheid, welzijn en vitaliteit. Na afloop kunnen de deelnemers een bakje koffie of thee drinken in de Vitale Huiskamer. Iedereen kan aan deze ochtend deelnemen.

Jongeren brengen gezelligheid naar woonzorgcentrum Westerheem met Hollandse themamiddag

HEEMSKERK - Vier enthousiaste studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben afgelopen donderdag een glimlach getoverd op de gezichten van bewoners van woonzorgcentrum Westerheem. Met een Hollandse themamiddag vol Nederlandse hapjes, drankjes, muziek en decoratie zetten zij zich in om eenzaamheid onder ouderen aan de kaak te stellen en jongeren aan te moedigen om vaker tijd door te brengen met hun grootouders.