Radio Beverwijk aangewezen als lokale publieke media-instelling voor komende 5 jaar

Beverwijk – Radio Beverwijk is op dit moment aangewezen als lokale publieke media-instelling. Zo´n aanwijzing wordt steeds gedaan voor vijf jaar. Dat eindigt nu. Twee partijen, Radio Beverwijk en nieuwkomer Stichting IJmond Nieuws, hebben zich voor de licentie gemeld. Tijdens de bespreking bleek Radio Beverwijk de meeste steun te krijgen om voor nog eens vijf jaar door te mogen gaan als stadsomroep.

Lente is ongeveer synoniem voor bloemen, maar de herfst is ook niet verkeerd!

Als je denkt aan bloemen dan is het bijna onvermijdelijk dat je denkt aan de lente, zeker in de kustregio tussen Haarlem en Lisse, bekend als de bollenstreek. Maar ook de nazomer en de herfst blijven niet gespeend van bloemenpracht. De zandgronden, grenzend aan de duingebieden van onze Noord-Hollandse kust, blijken bij uitstek geschikt, niet alleen voor teelt van tulpen, hyacinthen en narcissen, maar ook voor dahlia’s. Daar weten men in Heemstede over mee te praten.

Omgevingsverordening moet woningbouw en energietransitie mogelijk maken en landschap beschermen

Gedeputeerde Staten hebben de Omgevingsverordening NH2020 vastgesteld met daarin nieuwe regels voor ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving. De provincie wil ontwikkelingen als woningbouw en windenergie mogelijk maken en het waardevolle Noord-Hollandse landschap beschermen. Als Provinciale Staten op 5 oktober de Omgevingsverordening NH2020 vaststellen, gaat de nieuwe verordening in op 1 november 2020.