Repair Café Beverwijk viert eenjarig bestaan

Foto: Repair Café Beverwijk

Zaterdag 18 maart is het feest in paviljoen Westerhout in Beverwijk: dan viert het Repair Café zijn 1-jarig bestaan. Een jaar geleden ging een groep vrijwilligers uit de startblokken om met elkaar, steeds op de 3e zaterdag van de maand, allerlei apparaten te repareren.

Doel van deze exercitie: het tegengaan van de als maar groeiende afvalberg, door apparaten, die anders in die berg hun eindstation zouden vinden, een verlengde levensduur te geven. Het bleek een zeer succesvol initiatief dat, mede door de steun van Welzijn Beverwijk, Beverwijk Duurzaam, B&B Duinhoek en Gemeente Beverwijk kon worden gerealiseerd.

Van pratende papegaai tot stoomstrijkijzer
Inmiddels zijn in et afgelopen jaar zijn de meest uiteenlopende reparaties verricht. Van een pratende papegaai tot stoomstrijkijzer en van keukenklok tot rollator. Circa driehonderd reparaties werden uitgevoerd en de meeste met succes. En dat alles dankzij de inzet van de vrijwillige reparateurs die trouw elke maand een deel van hun zaterdag opofferden om geheel belangeloos de meest uiteenlopende reparaties te verrichten. Daarbij bleven de activiteiten niet beperkt tot puur het repareren van techniek-gerelateerde producten. Ook kledingstukken of ander textiel werden steeds vaker ter reparatie aangeboden. Daarnaast organiseerde het Repair Café diverse workshops, zoals “Banden plakken”, “Creatief met een petfles”, “Truien restylen” en hield men rond de herfst een fietsverlichtingsactie en de rollatorcheck.

Al met al kan iedereen die betrokken is bij het Repair Café terugzien op een zeer succesvol eerste jaar.

Feestelijke editie op zaterdag 18 maart
Het spreekt voor zich dat men de eerste verjaardag van het Repair Café niet onopgemerkt voorbij laat gaan. Daarom krijgt de editie van 18 maart een feestelijk tintje, waarbij de taart niet zal ontbreken (Wel op tijd komen, want ‘op is op’). Neemt niet weg dat het feestje het werk niet in de weg staat, en dus is ook op deze dag iedereen weer van harte welkom met kapotte spullen zoals apparatuur, fietsen, computers, textiel en speelgoed, etc.

Locatie Paviljoen Westerhout, Westerhoutplein 3,  Iedere 3e zaterdag van de maand open van 12.30-15.30 uur open. (volgende data:  15 april, 20 mei, 17 juni). Zie ook: www.westbeverwijk.nl of www.repaircafé.nl en facebook: “Repair Café Beverwijk“.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen