Telstar illusie armer, periodetitel uit zicht na 5-1 verlies bij de Graafschap

Uli Landvreugd beleeft grootste nederlaag metTelstar sinds aanstelling als hoofdtrainer

DOETINCHEM / VELSEN – De laatste weken leek ’t er echt in te zitten: meedoen met de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Optimisme alom na ruime winst tegen ADO Den haag, Jong FC Utrecht en Jong PSV. Gisteren ging die illusie echter in rook tegen ‘bevriende aartsrivaal’ de Graafschap. Met 5-1 troefden de Superboeren de Witte Leeuwen af, waarmee een periodetitel voor de Velsenaren ver uit zicht is.

Aanvankelijk leek Telstar opnieuw op koers 3 punten mee naar Velsen te nemen. Het team van Uli Landvreugd kende een goede openingsfase met eerst een grote kans voor Cain Seedorf op aangeven van Mohammed Tahiri.  Even later, in de 18e minuut, wist Alex Plat de 0-1 te scoren. Een opmerkelijke feit: het was zijn de goal in zijn carrière.

De luxe van een voorsprong duurde overigens slechts 12 minuten. In de 30e minuut maakten de Superboeren gelijk. Simon Colyn passeerde met een wippertje doelman Joey Houweling, die de zieke Ronald Koeman Jr. verving. Nog voor de rust zorgde Xandro Schenk voor de 2-1.

De minimale voorsprong voor de Graafschap bleef nagenoeg de gehele wedstrijd op het scorebord, waardoor Telstar kon blijven hopen op een gelijkmaker. Die hoop werd bruut verstoord toen Donny Warmerdam in de 84e minuut tekende voor de 3-1. In blessuretijd zorgden Xandro Schenk en Tristan van Gilst voor de eindstand van 5-1.

Door het verlies van gisteravond blijft Telstar nu steken op de 16e plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Wat de 4e periode betreft: daarvoor staan de Witte Leeuwen nu op de zesde plaats. Met een behoorlijk zwaar programma voor de boeg (FC Emmen, FC Eindhoven, FC Groningen en Willem II) lijkt de optie een plekje bij de  play-offs ook ver weg.

Klik hier voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.