RKZ kiest voor nieuw besturingsmodel

BEVERWIJK – Op 16 december heeft de Raad van Toezicht van het Rode Kruis Ziekenhuis twee nieuwe bestuurders benoemd. Doranne Hilarius (rechts op de foto) treedt aan tot de Raad van Bestuur als bestuurder Medische Zaken; Caroline Beentjes als bestuurder Operationele Zaken. Jeroen van Roon blijft voorzitter van dit nieuw driehoofdig collegiaal bestuur.

“De Raad van Bestuur kan met het nieuw besturingsmodel slagvaardiger te werk gaan waardoor de kwaliteit van zorg nog beter gewaarborgd is,” aldus voorzitter Jeroen van Roon van het RKZ.

De drie bestuursleden zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor alle onderdelen van het ziekenhuis. Daarbij is de voorzitter verantwoordelijk voor strategie, zorgverkoop, allianties, financiën en ondersteunende diensten en voor het tot stand komen van de besluitvorming. De bestuurder Medische Zaken is verantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid. De bestuurder Operationele Zaken is verantwoordelijk voor optimale zorgprocessen en kostenbeheersing in het zorgproces.

Op het bestuur van de Raad van Bestuur wordt toegezien door een onafhankelijke Raad van Toezicht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen