Kettingbotsing met circa 15 voertuigen tussen Alkmaar en Rottepolderplein

Foto: Twitter RWS Verkeer

Bij een ongeluk op de A9 vanuit Alkmaar richting Amstelveen zijn zondagochtend circa 15 auto’s en een busje betrokken geraakt.

(bron: NH Nieuws in VID)

Twee mensen zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. In totaal heeft ambulancepersoneel 36 personen nagekeken. Volgens mediapartner NH Nieuws zouden er ook veel kinderen in de betrokken voertuigen hebben gezeten.

Op de rijbaan in de tegenovergestelde richting vond kort na het ongeluk ook een kop-staartbotsing plaats. Waarschijnlijk ging dat om een ongeluk in de kijkersfile. Daarbij raakte niemand gewond.

De kettingbotsing ontstond nadat een auto in de vangrail belandde. Achter dat voertuig ontstonden vervolgens meerdere aanrijdingen. Zeven mensen raakten gewond en werden nagekeken door ambulancepersoneel. Vier van hen werden overgebracht naar het ziekenhuis.

(foto: Twitter RWS Verkeer)

Duitse toeristen
Ook een busje met acht personen raakte betrokken bij de kettingbotsing. Het voertuig kon door de opgelopen schade niet doorrijden. De inzittenden worden opgevangen.

Er is inmiddels een lange file van 7 kilometer ontstaan tussen het knooppunt Beverwijk en de brug over het Zijkanaal C. De VerkeersInformatieDienst (VID) adviseert weggebruikers die richting Amstelveen gaan, om te rijden via Zaandam. Het verkeer richting Haarlem moet Velsen volgen.

Coentunnel afgesloten
Het verkeer kan niet worden omgeleid via de Coentunnel, omdat die in beide richtingen is afgesloten.

Reacties