Kunst, cultuur en erfgoed: belangrijk of niet?

Foto: Gemeente Beverwijk

De gemeente Beverwijk roept inwoners op om mee te denken over de cultuurvisie voor de komende jaren. Hiervoor is een enquête op de gemeentelijke website geplaatst.

Wat de stad mooi maakt
Kunst en cultuur en erfgoed zijn er voor iedereen in Beverwijk en Wijk aan Zee. Kunst is wat de stad mooi maakt en waardoor er iets te beleven en te genieten valt. Kunst prikkelt, daagt uit en verleidt. Cultuur, dat is onze geschiedenis, van de Scheybeeck tot de zee, van de schelpenvissers tot Tata Steel. Het heeft Beverwijk en Wijk aan Zee gevormd tot wat het nu is.

Ruimte voor kunst en cultuur
Kunst en cultuur staan samen voor creativiteit, ontmoetingen, je laten meevoeren, nieuwe inzichten krijgen. Iedereen, van jong tot oud, moet iets kunnen doen of mee kunnen doen. Om die reden wil de gemeente een plan maken om kunst en cultuur de ruimte te geven in Beverwijk en Wijk aan Zee. Het moet een nieuw plan zijn, want het leven en de tijden veranderen.

Gemeente en inwoners houden elkaar scherp
Op dit moment wordt gewerkt aan de voorbereiding van de Cultuurvisie 2016-2019. Daarvoor vraagt de gemeente zoveel mogelijk mensen om mee te denken. Daarmee is de nieuwe cultuurvisie meteen de kans bij uitstek voor de inwoners om zich te laten horen. Door de visie samen te maken kunnen gemeente en inwoners elkaar scherp houden en is de kans uitgesloten dat de cultuurvisie in een la beland.

De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk mensen de moeite nemen om de enquête in te vullen. Een ieder die de vragen vóór 28 december 2015 invult maakt kans op twee kaarten voor een theatervoorstelling in het Kennemer Theater.

Voor het invullen van de enquête klik op ‘Enquete cultuurvisie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen