“van Kil tot Kust”

Foto: HGMK

Op woensdagmiddag 17 mei (14.30 uur) en donderdagavond 18 mei (20.00 uur) geeft Gerard Castricum (tweemaal dezelfde) lezing onder de titel “van Kil tot Kust”.

Van het water de Kil (een overblijfsel van het Oer IJ) tot de Kust (Noordzee) ligt een oude , maar deels ook jonge gemeentegrens tussen Beverwijk/Wijk aan Zee en Heemskerk, een banscheiding. Een wandeling maken langs de gehele grens zou meer tijd kosten dan de 12 tot 13 kilometer doen verwachten. Deze grens roept spanning op.

Spreker Gerard Castricum uit Heemskerk heeft zich als landmeter van het kadaster 40 jaar bezig gehouden met perceelgrenzen en de bijbehorende spanningen. Hij neemt zijn toehoorders graag mee langs de grens, die veel lijkt op een bliksemschicht. In dat licht toont hij de grilligheid van een idee.

Men kan kiezen welke van de twee lezingen men wilt bijwonen. De lezingen worden gehouden in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a in Beverwijk. De zaal gaat een half uur van tevoren open. Reserveren kan via [email protected] Leden van het HGMK hebben gratis toegang. Niet-leden betalen € 5,- entree.

Een lidmaatschap van het HGMK kost € 15,- per jaar. Meer informatie over de activiteiten van het HGMK vindt u op www.hgmk.nl

Reacties