Beklim zondag de Wijkertoren tijdens Open Monumentendag!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Dit weekend is het Open Monumentendag. Twee dagen lang zijn vele monumenten een dag of weekend lang opengesteld in heel Nederland, en dus ook in Beverwijk.

Het is de kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, zoals bijvoorbeeld de Wijkertoren. Voor het eerst sinds jaren is het namelijk weer mogelijk om de Wijkertoren te beklimmen. Dat kan op zondag vanaf 11.00 uur. De laatste beklimming start om 15.30 uur.

In verband met de veiligheid mogen kinderen onder de 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene de toren beklimmen en per klim mogen 15 personen naar boven. Dit kan zorgen voor een langere wachtrij. De beklimming van de Wijkertoren is op eigen risico.

De volgende monumenten zijn in Beverwijk tijdens Open Monumentendag te bezoeken:

– Zaterdag 9 september: Buitenplaats Akerendam, Sint Odulphuskerk en begraafplaats (Wijk aan Zee), Odd Fellow Huis, Evangelisch-Lutherse Kerk en Sint Agathakerk.

– Zondag 10 september: Fort aan de Sint Aagtendijk: Fortenfestival, Wijkertoren (met beklimming) en Dorpskerk Wijk aan Zee.

– Zaterdag 9 én zondag 10 september: Begraafplaats OLV Goede Raadkerk, Grote Kerk met begraafplaats, Museum Kennemerland en Historisch Info Centrum en Huize Westerhout.

Bij alle monumenten, de bibliotheek en het Stadhuis ligt een gratis brochure met informatie over Open Monumentendag in Beverwijk.

Klik HIER voor alle info over de Open Monumentendag(en) in en om Beverwijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen