Beverwijk klaar vooor Halloween

Foto: Wim Meijer Fotografie

Sinds zo’n kleine 40 jaar geleden Michael Myers  zijn intrede deed in de Hollywoodproductie Halloween is dit bijzonder horrorfeestje helemaal overgewaait vanuit de VS naar Nederland.

Vooral de afgelopen 10 jaar heeft de commercie zich er helemaal op gestort. Overal kleuren de winkels oranje door alle pompoenen, al dan niet uitgehold en getranformeerd tot de meest afschikwekkende maskers. Op basisscholen is het deze week het meest gemaakt werkstukje, waarmee de jeugd volgende week collectief de straat op kan om langs de deuren snoep op te halen.

En in Beverwijk gaat ’t nog een stapje verder. Ook dit jaar is er weer het ‘House of Darkness‘ op 3 en 4 november, een route die voert langs drie verschillende “Haunted Houses”. En alsof dat alles nog niet genoeg is, is nu ook de graffitimuur aan De Oever volledig in Halloween-sfeer.

Het is natuurlijk altijd de vraag wanneer een volgende verfspuitende kunstenaar zich meldt en het afschrikwekkende tafereeltje weer moet plaatsmaken voor een nieuwe graffiti-creatie. Vooralsnog gaan we ervan uit dat de afbeelding blijft tot aan de avond van Halloween, dinsdag 31 oktober. Halloween Halloween Halloween

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen