Winterconcert Carol Singers & Dockside in Grote Kerk Beverwijk

Foto: Carol Singers

Op zaterdag 16 december verzorgen het Kennemer gelegenheidskoor en de Heemskerkse formatie Dockside voor de derde keer sinds 2008 een gezamenlijk Winterconcert in de Grote Kerk in Beverwijk.

Carol Singers
De Carol Singers is een groep van 20 ervaren en geoefende zangers (mannen en vrouwen) geleid door dirigent Joost Doodeman. Elk koorlid is gedurende het hele jaar actief in een van de vele andere koren in de regio. Ieder jaar komen in oktober de leden weer bij elkaar om te repeteren voor het kerstconcert. Het is een initiatief dat ruim 38 jaar geleden ontstond tijdens een gezamenlijke vakantie in Engeland, en wat zich heeft ontwikkeld tot een echte koortraditie in de regio Kennemerland.

In de loop van haar bestaan heeft de groep zich een breed repertoire aan christmas carols eigen gemaakt. Niet alleen de klassieke carols uit Engeland, maar ook moderne uit o.a. Frankrijk, Oekraïne, Zuid-Amerika en Afrika. Een deel van het omvangrijke repertoire is te beluisteren op een tweetal cd’s: “Caroling, caroling” (2000) en “To drive the cold winter away” (2010)

Dockside
De Heemskerkse formatie Dockside , onder leiding van André Uitgeest, bestaat sinds 1994.
Dockside speelt Ierse muziek die bruist als een goed glas Guinness. Daarnaast zijn invloeden van Nederlandse, Franse, Schotse en Jiddische volksmuziek hoorbaar. Inspiratiebronnen zoals de zee, het vissersbestaan, de Ierse onafhankelijkheidsstrijd en heimwee naar Ierland hebben geleid tot een gevarieerd repertoire. De formatie heeft in de loop der jaren drie CD’s gemaakt: “And we all sang along like before”  (1996)  “All hands on Deck”uit  2001 en “Made on the shore” uit 2011.

Carol Singers & Dockside
De samenwerking tussen de Carol Singers en Dockside dateert van 2008 toen de Carol Singers voorbereidingen troffen voor het jaarlijkse kerstconcert. Om tot een nieuwe opzet te komen werd de  samenwerking gezocht met Dockside. Dit resulteerde in een avond vol prachtige muziek. Op zaterdag 16 december is het voor de derde keer dat de groepen samen te zien en te horen zijn, nu in de Grote Kerk te Beverwijk.

Engels-Ierse sfeer
Het Winterconcert zal zich kenmerken door Engels-Ierse sfeer met uitbundige en aanstekelijke nummers als Lord of the Dance en Ierse dansmuziek, maar ook met breekbare nummers als Fotheringay; het lied over de gevangenhouding en terechtstelling van Queen Mary Stuart van Schotland. De Carol Singers en Dockside treden zowel afzonderlijk als ook gezamenlijk op.

A Wassail to keep out the cold
Bijzonder is ook de uitvoering van “a Wassail to keep out the cold” van Oliver Barton. Een compositie/arrangement van een aantal carols voor koor, blokfluit, twee klarinetten en piano. De laatste bespeeld door de pianist Bernard van dan Boogaard. Dit stuk wordt zelden uitgevoerd in Nederland; in Beverwijk i.i.g. voor het eerst!

Locatie, tijd en kaarten

  • Het concert begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 is publiek welkom.
  • Locatie: Grote kerk, Beverwijk. Kerkstraat 37, 1941 GC Beverwijk
  • Toegangskaarten zij voor € 10,00 verkrijgbaar bij Timmer Muziek, Spoorsingel 49 te Beverwijk of bij Twice Womens wear, Torenstraat 36 in Castricum en zolang de voorraad strekt aan de zaal. Reserveren is mogelijk via 0251-235107
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen