Van plastic dop tot knikkertegel

Foto: Gemeente Beverwijk

Donderdag 29 juni heeft wethouder Jaqueline Dorenbos, samen met de leerlingen van basisschool ’t Kraaienest, de tiende en laatste knikkertegel van gerecycled plastic op het schoolplein gelegd.

’t Kraaienest is de eerste basisschool in Beverwijk die het inzamelprogramma, ontwikkeld door Plastic Circle, afrondt. De gemeente biedt dit programma aan om kinderen te stimuleren hun steentje bij te dragen aan Heel Beverwijk Lekker Schoon.

Nadat elke groep een gastles van Plastic Circle had gekregen over zwerfvuil, afval scheiden en hergebruik van plastic afval, zijn de leerlingen fanatiek plastic doppen gaan inzamelen. Bij iedere 1.500 plastic doppen hebben de leerlingen een knikkertegel verdiend.

Op de vraag waar ze al die doppen hadden gevonden liepen de antwoorden uiteen. Van ‘Ik vond ze op de grond op weg naar huis’ of ‘ik belde aan bij ons in de buurt’ tot ‘mijn vader heeft ze meegenomen van een festival’. Het resultaat: tien kleurrijke knikkertegels op het schoolplein van ’t Kraaienest en kinderen die fanatiek aan het knikkeren zijn.

De knikkertegels zijn hét bewijs dat recyclen loont en daarnaast een tastbare herinnering aan de gastles en het inzamelen van de plastic doppen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen