Veel ‘slimme handen’ op PET IJmond

Foto: NOVA College

Op 12 en 13 oktober hebben ruim 1.750 basisschoolleerlingen kennis gemaakt met de vele kanten die zij op kunnen als ze kiezen voor leren en werken in de techniek.

Onder de vlag van Techport werken veel bedrijven en onderwijsinstellingen binnen de actielijn KIEZEN samen. Vorige week waren leerlingen van het basisonderwijs in meer dan 40 workshops actief en raakte enthousiast voor de boeiende nieuwe wereld tijdens de 11e editie Promotie Evenement Techniek (PET IJmond).

PET IJmond
In totaal waren 47 basisscholen uit de IJmond, Castricum en Uitgeest met hun leerlingen in sporthal De Walvis. Naast de leerkrachten uit het primair onderwijs waren ook begeleidende ouders positief over het Techport-evenement.

Technolab tijden PET IJmond

Na een korte film over innovatie in de Techport-regio oriënteerden de kinderen zich via diverse workshops op de veelzijdigheid van technologie. Op de vrijdagochtend werd extra een netwerkontbijt georganiseerd voor ondernemers en professionals rond het onderwijs. Gedeputeerde Adnan Tekin van de provincie Noord-Holland gaf toelichting over de meerwaarde van deze inspanningen in de IJmond die bijdragen aan het behalen van de doelstellingen uit het nationale Techniekpact 2020. Na de 7e ronde met ruimt 250 leerlingen deelde de gedeputeerde informatietasjes uit waarin ook extra informatie over technisch vervolgonderwijs in de regio staat.

Gedeputeerde Adnan Tekin deelt informatietasjes uit aan de leerlingen van de 47 aanwezige basisscholen.

De vele kanten van techniek
Ook voor ouders is het belangrijk te weten dat kinderen al meteen na de basisschool voor een technische opleiding kunnen kiezen. Veel ouders en leerlingen denken bij techniek aan zwarte handen en schroevendraaiers, maar de huidige wereld van bèta en techniek blijkt veel meer dan dat. Zo zijn er mogelijkheden om op allerlei niveaus te leren en werken binnen sectoren als

  • Water, Energie & Natuur
  • Mobiliteit & Ruimte
  • Wetenschap
  • Voedings- en gezondheidsindustrie
  • Handel en ICT
  • Medische wereld
  • Lifestyle & Design

In de regio IJmond is de komende jaren een grote behoefte aan technisch opgeleid personeel. Dit betekent dat jongeren met een technische opleiding grote kans hebben op een interessante (en vaak goedbetaalde) baan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen